Srijeda, 8. svibnja 2024.

Koprivnički brigadir Dražen Ressler sa svojim vojnicima ispraćen u Afganistan

Dugogodišnji djelatnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, Koprivničanac brigadir Dražen Ressler kao zapovjednik 9. hrvatskog kontingenta ove je subote ispraćen u Afganistan u misiju potpore.

Uz Resslera, u 9. kontingentu nalazi se još jedna Koprivničanka, bojnica Vlatka Jakupec.

Zajedno s ostalim vojnicima naši će Koprivničanci u Afganistanu obavljati dužnosti u Zapovjedništvu za obuku, savjetovanje i pomoć u Mazar-e Sharifu i Zapovjedništvu misije u Kabulu. Uz to, obavljat će dužnosti savjetnika afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga te zaštite snaga savjetnika i savjetničkih timova, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Dražen Ressler. Snimio Marko Posavec.

– Danas je u Afganistan u misiju potpore miru RS (Resolute Support) ispraćen 9. hrvatski kontingent (HRVCON). Zapovjednik 9. kontingenta je naš Koprivničanec, suborac, prijatelj i stalna potpora u radu naše veteranske udruge, brigadir Dražen Ressler! Sretno! – napisali su članovi koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na svojoj Facebook stranici.

Brigadir Dražen Ressler obratio se svojim vojnicima prije odlaska u Afganistan te im poručio da od njih očekuje visoku razinu odgovornosti te poštivanje zapovjeđenih sigurnosnih procedura i postupaka u provedbi zadaća kako bi adekvatno odgovorili na moguće rizike te se sretno vratili u domovinu svojim obiteljima.

Dodajmo da je ispraćaju kontingenta bio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je posebnu zahvalu uputio obiteljima pripadnika kontingenta.

Foto: T. Brandt / morh.hr
zatvori