Srijeda, 8. svibnja 2024.

KOMUNALAC NAGRAĐUJE eRačun otvori, sat saune osvoji!

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac nagrađuje prvih 50 korisnika koji otvore svoj eRačun za plaćanje usluga Komunalca. Brzi korisnici osvojit će ulaznicu za jedan sat korištenja saune u Spa centru Cerine.

Komunalac d.o.o. je svim građanima grada Koprivnice i drugim korisnicima olakšao mogućnost plaćanja usluga uvođenjem BESPLATNE usluge e-računa putem dva servisa za elektroničke račune, HT portal Svi računi i ePošta. Da bi se korisnici mogli koristiti ovom uslugom, potrebna je prethodna registracija. Sam postupak je vrlo jednostavan i obavlja se preko stranice www.sviracuni.hr i www.eposta.hr gdje su sve mogućnosti zaprimanja računa objašnjene i pružene na izbor.

E-račun je dokument potpuno istovjetan papirnom, a uz njega je moguće priložiti različite dokumente (elektroničke ili skenirane) poput popratnih dopisa, priloga, obrazaca, ugovora i ostalih dokumenata koji se prilažu računu kada se šalje u papirnatom obliku.

E-račun sadrži sve potrebne elemente koje račun treba imati te u sebi sadrži važne podatke za obračun PDV-a sukladno Zakonu o PDV-u u RH. Standardiziran je i strukturirani oblik računa u elektroničkom obliku koji sadrži sve obvezne stavke propisane važećom regulativom. Uvijek stižu na vrijeme i ne mogu im pristupiti neovlaštene osobe, omogućuju jednostavniji, brži i isplativiji način poslovanja te dodatno, ovakvom razmjenom podataka, čuvamo naš okoliš.

Komunalac se pružanjem usluge E-računa uskladio s normama i preporukama EU, sve u cilju ubrzanja poslovanja i ušteda vezanih uz smanjivanje papirnate dokumentacije što za posljedicu ima veću preglednost i brzinu poslovanja, bolje i efikasnije pružanje usluga krajnjim korisnicima.

To je samo dio djelatnosti Komunalca na polju povećanja čistoće okoliša i energetske održivosti u cilju povećanja kvalitete života građana Koprivnice i okolice. Registracijom na jedan od navedenih portala za e-račune postanite i Vi dio brzog, učinkovitog i ekološki prihvatljivog rješenja.

zatvori