Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Ivković nakon teškog poraza: Iz publike su mi vikali ‘menjaj, menjaj’, a kako da ih mijenjam kad nisam više imao što mijenjati

Jedna utakmica nije dovoljna da bi se ‘rezalo glave’, poručio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković nakon jučerašnjeg poraza od zagrebačke Lokomotive na domaćem terenu.

Koprivnički prvoligaš izgubio je s visokih 2:5, a za težak poraz trener Ivković krivi cijelu momčad.

– Ušli smo jako loše u utakmicu, bilo je previše indisponiranih igrača, tako da bi eventualno od njih 11 samo jedan prošao. Bilo je previše slabih pojedinaca da bismo igrali ozbiljnu utakmicu. Ni u snu se nisam nadao ovako lošoj izvedbi, ali kad podbaci veliki broj igrača teško je napraviti nešto i reagirati drugačije od onoga kako smo reagirali – rekao je Ivković nakon utakmice.

Naši nogometaši išli su, kazao je, iz greške u grešku i Lokomotiva je zasluženo pobijedila.

– Lako je promijeniti dvojicu ili trojicu, ali kad na terenu imaš deset loših igrača, onda je to nemoguća misija. Iz publike su mi vikali ‘menjaj, menjaj’, a kako da ih mijenjam kad nisam više imao što mijenjati. Lako je vikati – rekao je novinarima.

Svjestan je Ivković da je on kao trener najodgovorniji za jučerašnju lošu predstavu i spreman je izdržati svaki pritisak.

– Vaš posao je stvarati pritisak i ja to razumijem. Ali kad dođe do ovakve situacije, morate imati malo više razumijevanja. Jedna utakmica nije dovoljna da idemo “rezati glave”. Sad bih ja mogao odrezati dvanaest glava i kamo bi nas to dovelo? Onda bi nakon svake utakmice koju izgubimo trebalo rezati glave. Ja i dalje vjerujem u ove igrače, i dalje vjerujem u njihove kvalitete. Ovo je bio izuzetno loš dan za sve nas – zaključio je Ivković.

Slavenaši su sada šesta momčad ljestvice sa sedam osvojenih bodova, a već ovog petka ponovno će igrati u Koprivnici. U 8. prvoligaškom kolu ugostit će Rudeš. Utakmica će početi u 18 sati.

Kakvo će nam izdanje pokazati, vidjet ćemo. Jer kako su nam na naš upit odgovorili iz Kluba, plan je priprema za petak i Rudeš. Hrabro i jako po tri boda, poručuju. Hoće li tako i biti, čekamo petak.

Slušaj uživo
zatvori