Nedjelja, 16. lipnja 2024.

Koprivnički HNS: Javni gradski prijevoz treba prilagoditi građanima koji putuju vlakom na posao, evo odgovora iz Komunalca

Koprivnički HNS smatra da bi javni gradski autobusi trebali početi s vožnjom sat vremena ranije te da bi trebalo uvesti još jednu popodnevnu vožnju.

Tako bi, kažu, Busko bio korisniji svim građanima, a pogotovo onima koji putuju na posao u Zagreb, Varaždin ili Bjelovar.

Snimio Marko Posavec.

– Naime, poslovnjaci koji rade u Bjelovaru ili Zagrebu hvataju vlak u 6:19 sati, a oni koji rade u Varaždinu onaj u 6:26 sati. Ako ne raspolažu s barem dva automobila u svom kućanstvu prepušteni su sebi samima i vlastitom snalaženju po pitanju prijevoza. Ako pomisle da bi se mogli osloniti na taksi prijevoznike, ni tu nema velike sreće – jedan od njih ima smjenu vozača taman u 6 sati ujutro te je prava lutrija hoćete li ili nećete uspjeti osigurati taksi, drugi vožnju naplaćuje duplo više od prvoga, a trećemu se za tako ranu vožnju treba predbilježiti jedan dan unaprijed – detaljno obrazlažu u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Podružnice HNS-a Koprivnica Goran Pakasin.

Smatraju da bi se pomicanjem vremena polaska BusKa na postojećoj liniji za sat vremena unaprijed – dakle na 5:50 sati s vremenom dolaska na Autobusni kolodvor u 6:06 sati – omogućilo da i koprivnički radnici-putnici baštine dio benefita javnog gradskog prijevoza.

HNS-ovci uz pomicanje jutarnjeg polaska BusKa predlažu i uvođenje jedne popodnevne vožnje oko 18 sati kada se radnici vraćaju u Koprivnicu.

– To se posebice odnosi na jesensko/zimsko razdoblje kada su vremenski uvjeti i uvjeti na cestama nepovoljni za putovanje biciklom – smatraju te poručuju da životni ritam grada ne čine samo studenti i umirovljenici.

Što o prijedlogu HNS-a misle u Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac?

Petra Bijač. Snimio Marko Posavec.

– Pozdravljamo inicijativu i prijedloge HNS-a, svakako ćemo razmotriti da postojeću liniju prilagodimo kako bi omogućili i koprivničkim putnicima da koriste u ranim jutarnjim satima i popodnevnim satima javni gradski prijevoz. U planu je uvođenje i druge vozne linije koja će povezivati Koprivnicu i njena prigradska naselja, a o kojoj će građani biti pravovremeno obaviješteni. Otvoreni smo za svaki prijedlog te ćemo se truditi prilagoditi vozni red prema potrebama građana koliko je god moguće – odgovorila nam je specijalistica za marketing i PR Komunalca Petra Bijač.

zatvori