Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Županijski dragovoljci veterani sudjelovali na sportskim igrama u Velikoj Gorici

UDVDR – Podružnica Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je i ove godine na 23. Državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske koje se održalo u Velikoj Gorici.

Županijsku veteransku Podružnicu predstavljalo je na ovom jednodnevnom natjecanju 50-ak članova udruge koji su se na natjecali u osam sportskih disciplina. Na natjecanju je sudjelovalo oko 1.200 branitelja u ukupno 21 prijavljenoj ekipi iz svih podružnica UDVDR RH (iz 20 županija i Grada Zagreba).

Susret veterana započeo je velikim mimohodom svih sudionika ulicama grada Velike Gorice, nakon čega je slijedilo svečano otvaranje 23. DŠNDVDR RH Velika Gorica 2018.

Tijekom cjelodnevnih, iznimno zanimljivih sportskih susreta županijska Podružnica je u ukupnom poretku osvojila vrlo dobro 10. mjesto. Najbolji rezultat ostvaren je u malom nogometu gdje je osvojeno treće mjesto. Pojedinačno imamo i najboljeg strijelca malonogometnog turnira – Josip Ptičar s postignutih 11 pogodaka.

Nakon svečanog završetka proglašenja pobjednika natjecanja po sportovima, organizator je za sve natjecatelje i goste priredio zajedničku večeru i prelijepo druženje uz odličan tamburaški sastav Fijaker koji je napravio sjajnu koncertnu atmosferu za veterane Domovinskog rata.

Predsjednik UDVDR RH general Đuro Dečak na kraju se zahvalio domaćinu i Gradu Velika Gorica na uspješnoj organizaciji natjecanja i svim okupljenim veteranima na sudjelovanju na događaju uz poruku da se vidimo dogodine na 24. Državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

zatvori