Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Ženski nogometni klub Koprivnica imao je radno ljeto, pogledajte novosti u klubu

Ženski nogometni klub Koprivnica imao je nekoliko ljetnih aktivnosti koje uključuju nove članove kluba i igračice, a sve u cilju promicanja ženskog nogometa u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Klub trenutno broji tri ženske ekipe.

Djevojčice od osam do deset godina natječu se u Ligi piceka i to u muškoj konkurenciji, a ligu čine svi klubovi iz Koprivničko-križevačke županije.

Djevojčice su prvu prvenstvenu utakmicu igrale u četvrtak na igralištu u Miklinovcu protiv vršnjaka iz Slaven Belupa. Iako su djevojčice poražene rezultatom 14:3, prikazale su nenadmašan ponos i borbenost.

Ženska ekipa kadetkinja (u dobi od 14 do 17 godina) u novo prvenstvenu sezonu kreće 15. rujna. Djevojke se natječu u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene i to u sjevernoj sekciji. Uz Koprivničanke, u ligi se natječu i ženski nogometni klubovi iz Zagreba, Vrbovca, Lepoglave, Rijeke, Karlovca i Čakovca.

Kadetkinje sezonu otvaraju na Kantridi protiv Rijeke.

Seniorska ekipa Ženskog nogometnog kluba Koprivnica natječe se Drugoj hrvatskoj ligi za žene Sjever. Raspored njihovih utakmica bit će poznat nakon ovotjednog plenuma klubova.

Klub je ovog ljeta pojačao i trenerske pozicije. Uz trenutnog trenera Ivicu Lukača, u školi nogometa radit će i Leona Šegrc i Matea Videc. Leona je dugogodišnja igračica ŽNK Koprivnice i trenirat će najmlađe polaznice, a Matea je novopridošla igračica (ŽNK Goričan) te će uz igranje za seniorsku ekipu trenirati i kadetkinje.

 

zatvori