Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Održano 22. vatrogasno natjecanje Vatrogasne zajednice Općine Sokolovac

U subotu, 8. rujna 2018. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Peščenik bilo je domaćin 22. vatrogasnog natjecanja Vatrogasne zajednice Općine Sokolovac.

Natjecanje je organizirala VZO Sokolovac pod pokroviteljstvom Općine Sokolovac.

Natjecateljske ekipe postrojio je zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban, predavši prijavak načelniku Općine Sokolovac Vladi Bakšaju koji je potom izvršio smotru natjecateljskih ekipa i službeno otvorio natjecanje.

Prije samog početka natjecanja, župnik Župe Sv. Mihaela Arkanđela Zrinski Topolovac, vlč. Mato Šarić održao je blagoslov na otvorenome, a potom je posvetio kombi vozilo DVD-a Peščenik.

Zapisnike i rezultate svih ekipa veoma brižljivo su vodili i obradili tajnica DVD-a Donja Velika Sanela Drveni Pividori, predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic i član DVD-a Peščenik Stjepan Mađerić.

U kategoriji djeca – Ž 6-12 godina, prvo je mjesto pripalo ekipi DVD-a Donji Maslarac.

U kategoriji djeca – M 6-12 godina, prvo je mjesto pripalo ekipi DVD-a Domaji I, drugo je mjesto osvojila ekipa DVD-a Domaji II, treća je bila ekipa DVD-a Donji Maslarac, četvrta je bila ekipa DVD-a Peščenik a peta je bila ekipa DVD-a Jankovac.

U kategoriji muški- A, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Peščenik, drugo je mjesto pripalo ekipi DVD-a Donja Velika, treća je bila ekipa DVD-a Gornja Velika a četvrta je bila ekipa DVD-a Peščenik II.

U kategoriji muški- B, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Peščemik a drugo je mjesto pripalo ekipi DVD-a Domaji.

O regularnosti natjecanja brigu je vodila sudačka trojka predvođena predsjednikom Dragutinom Jozekom.

Zahvalnice, medalje i pehare članovima ekipa uručili su načelnik Vlado Bakšaj, zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban i predsjednik DVD-a Peščenik Dario Rajn, uz pomoć predsjednika VZO Sokolovac Zlatka Blažica.

VZO Sokolovac dodijelila je zahvalnicu Općini Sokolovac, te zahvalnicu i plaketu DVD-u Peščenik, koje im je uručio zapovjednik Dejan Ban.

U ime domaćina, sve nazočne je na završetku pozdravio predsjednik Dario Rajn, zahvalivši se svim ekipama na dolasku i sudjelovanju u natjecanju.

Nakon završetka službenog dijela natjecanja, uslijedilo je druženje uz domjenak, koji su pripremile vrijedne i marljive članice Udruge žena ”Šumarice” iz Peščenika, a koje su sve redom i članice DVD-a Peščenik. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se članovi glazbenog sastava Aurora.

Tekst i fotografije: Izvjestitelj Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Krešimir Juratović

zatvori