Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Održana je prva večer Festivala 50+, na završnicu sutra dolazi Ivica Pepelko

U Domu za starije i nemoćne osobe na Lenišću jučer je održana prva večer glazbenog Festivala 50+. Riječ je o festivalu glazbe, ali prije svega festivalu emocija i dobrog raspoloženja kojeg Dom i Klub za starije osobe Mariška organiziraju već 16. godinu zaredom povodom 1. listopada – Međunarodnog dana starijih osoba.

Na prvoj festivalskoj večeri svoje pjevačke vještine pokazali su pjevači stariji od 50 godina s područja Koprivničko-križevačke županije.

– Bilo je zaista prekrasno. Možemo se pohvaliti da smo ove godine imali jednu od najboljih prvih večeri do sada – rekla nam je radna terapeutkinja Maja Kovačić iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Ove je godine nastupilo dvadeset i tri izvođača, a kao i svake godine odabrani su najbolji i to od strane stručnog žirija, ali i publike.

Prvu nagradu žirija publike osvojila je Ljubica Mesarić s pjemom “Primi ove ruže”, drugu Drago Pocrnja s pjesmom “Kad ja pođoh na Bembašu”, a treće je osvojila Marija Terek s pjesmom “Golubice bijela”. Posebnu pohvalu žirija publike dobila je Božica Šajković s pjesmom “Oj mjeseče, zvijezdo sjajna”.

Od strane stručnog žirija prvo mjesto zauzela je Barbara Petras s pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet”, drugo Zdenko Vujasinović s pjesmom “Moja paloma blanka” dok je s pjesmom “Vjeruj u ljubav” Ivica Đopar osvojio treće mjesto.

Osim nagrada za najbolje izvedene pjesme, i ove su godine dodijeljena priznanja specijalnog žirija. Milica Grubić dobila je posebnu pohvalu stručnog žirija za uspješni kontinuirani nastup, a Franjo Strehovec i Ana Mustafa za najbolji duet s pjesmom “Ljubav je nešto više”.

Sutra, u četvrtak, na redu je i druga festivalska večer na kojoj će nastupiti predstavnici domova s područja cijele zemlje, a poseban gost večeri bit će jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki Ivica Pepelko.

Koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe sutra će na završnoj festivalskoj večeri predstavljati sve pjevačice i pjevači nagrađeni od strane stručnog i žirija publike.

Slušaj uživo
zatvori