Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: NEKAD I SAD 61. lad PZO bio je domaćin nezaboravnog braniteljskog druženja

Klub 61. lad PZO Koprivnica ovog je vikenda organizirao manifestaciju ‘Nekad i sad’.

Manifestacija je započela sportskim susretima branitelja u Društvenom domu Vinica, a osim branitelja iz naše županije, okupili su se i brojni gosti iz Neuma, Ploča, Šibenika, Drniša, Osijeka, Splita i Zagreba.

Centralni dio programa bio je predstavljanje izložbe “Nekad i sad” na kojem su se prigodnim govorima obratili, među ostalima, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izložba “Nekad i sad” otvorena je u Hrasnom u Bosni i Hercegovini, a zatim je otputovala u Ploče, Drniš i Šibenik. Krug je simbolično zatvoren kod kuće – u Koprivnici.

Pokrovitelji manifestacije bili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Koprivničko-Križevačka županija te Grad Koprivnica s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem koji je organizirao domjenak za načelnike i zamjenike načelnika općina Neum i Ružići, za visoke vojne dužnosnike i sve goste, branitelje izdaleka, u petak navečer u objektu Vidova suza u Draganovcu. Manifestaciju su financijski pomogli Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica.

U sklopu manifestacije održano je i predstavljanje zbirke pjesama “Moja rijeka suza” autorice Željke Mitrović Jurić, a za kulturno-umjetnički dio programa bili su zaduženi Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, KUD Srce i Šimun Benedikt Kopričanec.

Dodajmo i da su branitelji kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata zapalili svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle suborce, a u kapeli sv. Florijana služena je sveta misa pod vodstvom kapelana Policijske kapelanije vlč. Ozrena Bizeka.

zatvori