Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Darko Frankol novi je predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica

U Udruženju obrtnika Koprivnica završeni su izbori za upravna tijela u mandatu 2018.-2022. Na konstituirajućoj sjednici Skupštine održanoj 24. rujna izabrani su novi članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora kao i novi predsjednik i potpredsjednik Udruženja.

U upravnim tijelima je 19 osoba: 15 članova Skupštine od kojih je pet u Upravnom odboru, predsjednik i tri člana Nadzornog odbora.

Novi predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica je Darko Frankol, a novi potpredsjednik je Zoran Pehnec.

Od pet članova Upravnog odbora samo je jedan novi član, Marko Solar iz Ceha proizvodnog obrta i poljoprivrednih djelatnosti. Ostali članovi su iz prošlog mandata: Tatjana Balog, Zoran Pehnec, Željko Panić i Vlasta Puklavec. Četvero je izabrano po cehovima, a peti Željko Panić je imenovan na prijedlog predsjednika Udruženja.

U Nadzornom odboru su Elida Zagrajski, Zdravko Jurjević i Marija Posavec.

U Upravnim tijelima ima u odnosu na prethodni mandat 8 novih članova i od toga 8 je žena i 11 muškaraca. Dobna struktura u upravnim tijelima ukupno je:

  • 30-40 godina = 3 osobe
  • 40-50 godina = 7 osoba
  • 50-60 godina = 8 osoba
  • više od 60 godina = 1 osoba

Teritorijalna zastupljenost: 17 je osoba je iz Koprivnice i 2 osobe iz drugih općina i jedan pripadnik nacionalne manjine.

Novi Predsjednik Darko Frankol održao je govor u kojem se zahvalio na povjerenju, predložio viziju i misiju Udruženja te zamolio za zajedničko djelovanje.

Konstituirajuća skupština 2018. Izvor: UO Koprivnica.
zatvori