Petak, 26. travnja 2024.

Bivši Slavenov golgeter zbog zdravstvenih problema privremeno prekida karijeru

Miljenik koprivničke publike i jedan od najboljih napadača Slavena u proteklih nekoliko sezona, Muzafer Ejupi (29), nalazi se u izrazito teškoj situaciji.

Zbog problema s bubrezima, Makedonac već nekoliko mjeseci ne trenira, a upitna mu je i daljnja karijera.

Muzafer Ejupi je u Slaven Belupo stigao u ljeto 2014. godine iz tajlandskog Songkhla Uniteda i ubrzo se pokazao kao sjajan napadač koji je svojim golovima odlučivao utakmice.

U svojoj prvoj sezoni postigao je pet prvenstvenih pogodaka, ali pravu rapsodiju u dresu Farmaceuta doživio je u sezoni 2015./16.

Ejupi je u 32 ligaška nastupa postigao 16 pogodaka i postao drugi najbolji strijelac Prve hrvatske nogometne lige. Te sezone, titulu najboljeg “topnika” HNL-a uvjerljivo je osvojio njegov surodnjak Ilija Nestorovski, koji je u dresu Intera iz Zaprešića postigao 25 prvenstvenih pogodaka.

U kolovozu 2016. godine, Ejupi je u transferu vrijednom 400.000 eura prešao u redove Osijeka, gdje je već u svojoj prvoj sezoni postigao 14 ligaških pogodaka.

Međutim, početkom nove prvenstvene sezone 2017./18., za Ejupija su počeli i ozbiljni zdravstveni problemi. Na početku sezone zabijao je važne golove za Osijek u kvalifikacijama za Europsku ligu, a onda je jednostavno nestao s nogometnih terena.

Nakon niza detaljnih liječničkih pregleda, utvrđeno je da je Ejupi alergičan na čitav niz alergena.

Iako je Ejupi dobio odgovarajuću terapiju, ubrzo su se pojavili i već spomenuti bubrežni problemi nakon čega je popularni Muzo morao dobiti novu terapiju. Sve to odvojilo ga je od terena i on nije u mogućnosti trenirati s ostatkom momčadi budući da mu je naređeno strogo mirovanje.

– Naravno da mi nedostaju nogomet i utakmice. Nikada nisam bio u ovakvoj ili sličnoj situaciji i teško se na nju naviknuti. Moram biti strpljiv, discipliniran u provođenju terapije koju imam i čekati sljedeću kontrolu – rekao je Muzafer Ejupi za službene stranice NK Osijeka.

U ovom trenutku nije poznato kada će se Makedonac vratiti treninzima.

zatvori