Petak, 26. travnja 2024.

Udruga Bolje sutra slavi rođendan, Marija Mraz: Bili smo nevidljivi u društvu, a danas je osobama s invaliditetom lijepo tu živjeti

Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice danas slavi 15. rođendan.

Obilježila ga je prigodnim programom u dvorani Podravskog sunca, a vrijednoj obljetnici odazvali su se koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te ostali dragi im suradnici i gosti.

Snimila Nela Carek.

Predsjednica Udruge Marija Mraz tim se povodom prisjetila početaka rada Udruge:

– Najprije smo se susretali s ogromnim brojem arhitektonskih i urbanističkih barijera, što je zapravo bila prepreka da mi sudjelujemo u životu lokalne zajednice. Tad smo bili nevidljivi u društvu.

Udruga je različitim aktivnostima i edukacijama mijenjala lice Koprivnice i u zadnjih 15 godina situacija se, kaže predsjednica udruge, drastično promijenila.

– Cilj nam je i bio da promijenimo ono čime nismo bili zadovoljni. Danas s ponosom mogu reći da je osobama s invaliditetom lijepo živjeti u Koprivnici. Prije svega, veliki dio nam je pristupačan – od urbanističkih do arhitektonskih objekata, zaista možemo u jako puno prostora – istaknula je.

Snimila Nela Carek.

Zgrade koje su u državnoj nadležnosti predsjednica udruge ne želi ni komentirati jer na njih, kaže, ne mogu utjecati, ali žalosti ju što osobe s invaliditetom koje žive u Koprivnici ne mogu sudjelovati u aktivnostima u Knjižnici. Ne mogu, naime, u Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović, kao ni u zgradu Županijske uprave.

– To nas zaista jako žalosti, ali možda ćemo u idućih 15 godina i to riješiti – zaključila je.

zatvori