Petak, 17. svibnja 2024.

UOČI VELIKE GOSPE Vjernici spremni za proslavu najvećeg Marijinog blagdana

Koprivnička Župa Močile sa župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije sprema se za proslavu najvećeg Marijinog blagdana – Velike Gospe.

Kao što je to običaj, vjernici iz Močila, ali i svi oni koji im se žele pridružiti, krenut će u procesiji od kapelice svetoga Jožefa s Varaždinske ceste u srijedu u 10 sati, rekao nam je monsinjor Leonard Markač koji će predvoditi procesiju i podsjetio na bit ovog blagdana:

Mons. Leonard Markač. Snimio Marko Posavec.

– Velika Gospa jedan je od najvećih blagdana u Katoličkoj crkvi. Slavi se Marijino uznesenje na nebo. Marija je, kako crkva uči, dušom i tijelom uznesena na nebo. Mi ljudi prvo umiremo da bismo, ako budemo vrijedni, uskrsnuli na dan suda u jutarnju zoru uskrsnuća.

Sat vremena nakon početka procesije, u 11 sati, u crkvenom dvorištu počet će blagdanska misa koju će predvoditi župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog fra Franjo Jesenović.

Dodajmo da koprivnička župa Močile ove godine slavi 35. obljetnicu postojanja. Proslavit će ju misnim slavljem na blagdan Male Gospe, 8. rujna, na datum kada je prije 35 godina župa i osnovana.

zatvori