Srijeda, 26. lipnja 2024.

Slavenovi pioniri sezonu otvorili remijem, kadeti uvjerljivo poraženi

Pioniri Slaven Belupa otvorili su novu sezonu prvenstva utakmicom bez pogodaka u Rijeci protiv istoimenog domaćina.

Rijeka je prikazala bolju igru, a mladi Slavenaši propustili su iskoristiti nekoliko dobrih prilika, poput Blažeka u 35. minuti i Ivančića deset minuta kasnije.

– Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo kada pričamo o defenzivnom dijelu igre. Domaćin je imao nešto više od igre, a mi smo svoju šansu vrebali iz kontre i polukontre. Imali smo nekoliko lijepih situacija, ali nam je nedostajalo mirnoće u završnici. Sve u svemu, bod u Rijeci nikada nije loš, a mi se već od ponedjeljka “bacamo” na nove treninge i na svakodnevni napredak. Želimo već u idućem kolu prikazati bolju igru i nastaviti s osvajanjem bodova – rekao je trener pionira Želimir Mešnjak.

Kadeti su pak upisali uvjerljiv poraz: Rijeka je slavila sa 6:0.

– Loše smo ušli u utakmicu i već u 12. minuti primili dva gola, a nakon toga nam se teško bilo psihički vratiti u susret. Iz ovog poraza izvući ćemo maksimalni motiv za svaki idući trening te će nam poslužiti kao škola za nastavak prvenstva. Cilj nam je svakodnevni napredak, a već se u idućem kolu želimo iskupiti za jučerašnje izdanje u Rijeci – izjavio je nakon utakmice trener kadeta Dalibor Gorupić.

SASTAV PIONIRA: Udovičić, Jakupanec, Petričić, Erdelji, Petika, Bošnjak (od 46′ Lukunić), Stanić, Peršinović (od 67′ Sinjerec), Ivančić (od 70′ Gašparić), Blažek (od 36′ Pavić), Žuškin. Trener: Želimir Mešnjak.

SASTAV KADETA: Kratzl (od 50′ Domović), Ganžulić, Štajerec (od 41′ Tolić), Tumpić, Harači (od 41′ Mikulić), Grubešić (od 50′ Štefanec), Marijanović, Perić, Vuić (od 50′ Tomić), Nikić (od 50′ Matoničkin), Ognjenović (od 41′ Mađarić). Trener: Dalibor Gorupić.

zatvori