Petak, 17. svibnja 2024.

Slavenovi pioniri i kadeti na startu Prve HNL gostuju u Rijeci, Mešnjak i Gorupić: Spremni smo!

Stariji pioniri i kadeti Slaven Belupa u četvrtak će otvoriti novu sezonu Prve hrvatske nogometne lige gostovanjem u Rijeci. Mladi Slavenaši pripremali su se gotovo šest tjedana za start prvenstva, a u tom razdoblju odigrali su i veliki broj utakmica, piše na Slavenovim internetskim stranicama.

– S obzirom na to da se radi o djeci, bili smo fleksibilni što se tiče godišnjih odmora s roditeljima, ali sam zadovoljan odrađenim brojem treninga svakog igrača. Veselim se utakmicama koje su pred nama, utakmicama u kojima ćemo moći usporediti svoju kvalitetu s najboljim hrvatskim momčadima u tom godištu i vidjeti gdje je naše mjesto na nogometnoj karti ovog godišta. Prije svega, zamarat ću se izvedbom svojih nogometaša na terenu, a tek onda mjestom na ljestvici. Ako ćemo prenositi ono što radimo na treningu na teren i ako će dečki napredovati ja ću biti zadovoljan. Naravno, sve će biti lakše uz dobre rezultate, a ja bih bio zadovoljan stabilnom sredinom – rekao je trener pionira Želimir Mešnjak i nastavio.

– Što se tiče utakmice protiv Rijeke, mislim da u radu ne zaostajemo za njima ni u jednoj selekciji s obzirom na to da imamo kvalitetne trenere u Školi nogometa. Oni imaju jedan vjetar u leđa koji im je donio rezultat prve momčadi u zadnje tri,četiri godine, ali to ne mora ništa značiti. Rijeka će na svom travnjaku biti favorit, ali mi smo spremni. Naravno da bih zadovoljan bio pobjedom, ali prije svega, bio bih najzadovoljniji dobrom igrom i poštivanjem dogovorenog u svlačionici – objasnio je Mešnjak.

Odmah nakon pionira, na teren će i kadeti trenera Dalibora Gorupića.

– Trenirali smo dobro i naporno i sigurno je da smo spremni za novu sezonu. Koliko točno spremni vidjet ćemo nakon nekoliko uvodnih kola. Vjerujem da su moji momci dobra ekipa. Imamo kvalitetne pojedince, vjerujem da ćemo dobro izgledati i kao ekipa, ali o plasmanu je teško pričati prije nego što sezona krene. Nadam se sredini ljestvice i napretku svih igrača u ekipi. U prvom kolu nas odmah čeka teško gostovanje, protivnik koji spada među najbolje u prvenstvu, ali ja očekujem da igramo dobro, a onda će iz toga izaći i povoljan rezultat – rekao je Gorupić.

Utakmica starijih pionira Rijeke i Slaven Belupa igrat će se s početkom u 17 sati, a kadeti će na teren dva sata kasnije.

zatvori