Nedjelja, 30. lipnja 2024.

SERGEJ MILIVOJEVIĆ Novi izbornik U-14 reprezentacije: Uvodimo trodnevni nogometni kamp u Koprivnici

Koprivnički nogometni trener Sergej Milivojević izabran je za trenera hrvatske nogometne reprezentacije do 14 godina, a kao instruktor regije Sjever priprema velike i hvalevrijedne projekte.

Prvi cilj je spriječiti moguće nepravilnosti i nesportska ponašanja, a to će se reducirati uvođenjem delegata i maksimalnog broja licenciranih trenera.

– Vraćanjem bazi, odnosno konkretnijim usmjeravanjem županijskih klubova te uvođenjem reda u županijska natjecanja mladeži došli smo do novih, brojčano i organizacijski uređenijih sredina. Neke od njih napravile su iskorak te se ovog ljeta uključile u natjecanje kvalitetne lige NS Sjever – rekao je Sergej Milivojević.

Kadetsko-juniorska liga trenutno broji 20 momčadi, a Liga mladeži (početnici, mlađi i stariji pioniri) čak 89. Međutim, najveća novost svakako je uvođenje nogometnog kampa.

– Za nadolazeću sezonu uvodimo trodnevni jesenski kamp u Koprivnici na nivou NS sjever za igrače selektivnog 2005. godišta te veliki ljetni kamp na moru za najtalentiranije dječake 2005./06. godišta. Time želimo nadopuniti modernizaciju u odnosu na novitete uvedene prošle godine te omogućiti najtalentiranijim pojedincima što kvalitetniji razvoj – istaknuo je Milivojević.

Hrvatski nogometni savez na jučerašnjem je sastanku imenovao Sergeja Milivojevića za trenera hrvatske nogometne reprezentacije do 14 godina. Velika je to čast za Sergeja, ali i za cijelu Koprivnicu, jer prvi puta u povijesti jedan Koprivničanac ima čast biti izbornik jedne od nacionalnih selekcija.

zatvori