Četvrtak, 2. svibnja 2024.

RK Podravka Vegeta ovog će vikenda biti domaćin tradicionalnog Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo

Rukometni klub Podravka nadolazeći vikend organizira trinaesti po redu Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo.

Na turniru će uz domaćina Podravku sudjelovati i ekipe RK Krim Mercator, SPR Pogon Szczecin i ASC Corona 2010 Brasov.

Na današnjoj konferenciji za medije, turnir su najavili glasnogovornica RK Podravke Romana Mihalec, trener Podravke Zlatko Saračević, bivši trener Podravke i sadašnji trener Pogon Szczecina Neven Hrupec, legendarna rukometašica Podravke i sadašnja voditeljica Corone Brasov Mariana Tirca te kapetanica Podravke Dragica Džono.

– Očekuju nas tri trening utakmice u sklopu turnira koje ćemo iskoristiti kako bi se maksimalno uigrali. Podravka ima novu ekipu, imamo čak pet vanjskih igračica koje su prinove te ih treba uklopiti i uigrati. Rezultat na turniru nije primaran, bitno je da se ekipa uigra, da provjerimo svaku igračicu, ali svakako bi bilo lijepo da ostvarimo pobjede – rekao je trener RK Podravke Zlatko Saračević.

Novinarima se obratio i Neven Hrupec:

– Velika mi je čast da mogu dovesti svoju ekipu na ovogodišnji turnir. Meni kao velikom prijatelju pokojnog Josipa i kao bivšem treneru RK Podravke ovaj turnir zaista budi emocije. Također, pozivam sve navijače i ljude dobre volje da dođu i uživaju u vrhunskom rukometu – rekao je Neven Hrupec, trener Pogon Szczecina.

Rukometašice Podravke na ovom će turniru domaćim navijačima predstaviti pojačanja i novi sustav igre na kojem inzistira trener Zlatko Saračević:

– Prošlo je već mjesec dana od početka priprema, atmosfera u ekipi je odlična i ovaj turnir će nam poslužiti da se što bolje pripremimo za izazove koji nas očekuju u devetom mjesecu. Doveli smo dosta novih igračica, fali nam uigranosti i to se vidjelo na turniru u Krimu. Međutim, na turniru u Koprivnici ćemo pokazati maksimalnu spremnost i nadam se da ćemo se dovoljno uigrati – zaključila je kapetanica Podravke Dragica Džono.

Turnir će u petak, 24. kolovoza, otvoriti ekipe Pogon Szczecin i Corona 2010 Brasov s početkom u 18 sati.

13. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO
Raspored utakmica:

Petak, 24. kolovoz
18:00 SPR POGON SZCZECIN – ASC CORONA 2010 BRASOV
20:00 PODRAVKA VEGETA – RK KRIM MERCATOR

Subota, 25. kolovoz
9:30 ASC CORONA 2010 BRASOV – RK KRIM MERCATOR
11:00 PODRAVKA VEGETA – SPR POGON SZCZECIN
17:30 RK KRIM MERCATOR – SPR POGON SZCZECIN
19:30 PODRAVKA VEGETA – ASC CORONA 2010 BRASOV

zatvori