Subota, 27. travnja 2024.

RADNO LJETO U KNJIŽNICI Spremaju se novi programi, a po nova znanja i vještine ravnateljica je otputovala na Island

Koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ planira uvesti nove usluge i programe poput jezičnog caféa, dostave knjiga i drugih medija starijim i teško pokretnim ili nepokretnim osobama u njihove domove, čitanje volontera osobama u udomiteljstvima i domovima za starije, mobilnu aplikaciju, ali i stvarne ‘Književne šetnje po Koprivnici’.

Najavila je to nakon studijskog posjeta Gradskoj knjižnici Reykjavik ravnateljica koprivničke knjižnice Dijana Sabolović Krajina.

Ona je krajem lipnja boravila na Islandu u sklopu Erasmus+ programa kojemu je cilj bio poboljšati vještine i znanja u knjižničnom menadžmentu. Naime, upravo su islandske knjižnice poznate u svijetu po inovacijama u uspješnom povezivanju književne baštine i jake tradicije čitanja s novim tehnologijama.

A premda imaju veliku posjećenost, tamošnje knjižnice stalno uvode nove kulturno-obrazovne usluge i programe kako bi bile još atraktivnije u digitalnom okruženju. Usto, reorganiziraju knjižnične prostore, uvode nove informacijsko-komunikacijske tehnologije, zapošljavaju stručnjake koji nisu samo knjižničari, šire krug partnera u suradnji sa zajednicom te primjenjuju dizajnersko mišljenje kao metodu za povećanje kreativnosti, zaključila je ravnateljica Sabolović Krajina po povratku s Islanda.

zatvori