Subota, 27. travnja 2024.

POČINJU RADOVI Stiže asfalt između Starigrada i Reke

Najavljeni radovi na rekonstrukciji prometnice između koprivničkih prigradskih naselja Starigrad i Reka počinju u ponedjeljak, 13. kolovoza, stoji u obavijesti koju smo primili iz Gradske uprave.

Riječ je o nerazvrstanoj cesti NC017, a rekonstruirat će se dionica od državne ceste D-41 u Reki do mosta preko potoka u Starigradu, dugačka nešto više od 2800 i široka 5 i pol metara. Uz prometnicu bit će izgrađene i biciklističke staze širine dva metra u naselju te metar i pol izvan naselja.

Očekivano vrijeme trajanja svih radova je godinu dana, a investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica.

Vrijednost građevinskih radova je 7.794.730,73 kn s PDV-om, a ukupna vrijednost kompletnog projekta (radovi, izrada projektne dokumentacije, otkup zemljišta i rješavanje imovinskopravnih odnosa, trošak stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova) iznosi 8.560.355,73 kn s PDV-om.

Projekt je financiran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, Operacija 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ u maksimalnom iznosu javne potpore od 1.000.000,00 eura, odnosno 7.506.800,00 kn, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica.

Izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica.

Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro d.o.o. koja će ujedno obavljati i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima.

Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavljat će tvrtka Ing Inspekt d.o.o.

Tokom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno naizmjenično puštanje vozila iz pojedinog smjera, a moguća su i kraća zatvaranja prometnice zbog čega se mole građani za dodatan oprez, suradnju te strpljenje.

Preporučeni obilazan pravac je državna cesta D41.

zatvori