Subota, 27. travnja 2024.

NOVA PROMJENA VREMENA Stiže nam još jedna runda pljuskova i grmljavine, moguće i nevrijeme

Nakon pogoršanja koje nas je zahvatilo u noći s petka na subotu, vrijeme se tijekom vikenda stabiliziralo. No, vrlo brzo nam stiže još jedna fronta koja će većem dijelu sjevera Hrvatske donijeti u najmanju ruku pljuskove i grmljavinu, a tko neće imati sreće dobit će i pravo nevrijeme s mogućom tučom.

Mnogi se Koprivničanci nisu baš naspavali te noći kada nam se grmljavinski oblak primaknuo sa zapada. S obzirom na to da je bio izrazito električki aktivan i to većinom s munjama koje su udarale u tlo, možemo biti sretni da nigdje nije bilo problema u obliku požara i šteta. Kiše nije palo puno; automatske stanice izmjerile su pet do šest litara, a službena DHMZ-ova sedam.

Subota i nedjelja donijele su nam lijepo i stabilno vrijeme, subota uz dosta oblaka dok je nedjelja bila vedra. Ipak, sa sjeverozapada kontinenta približava nam se fronta nove ciklone koja će nam donijeti još jednu rundu atmosferskih nestabilnosti, ponajviše u utorak.

U ponedjeljak će još biti većinom sunčano. Kasno poslijepodne i prema kraju dana uz mjestimice više naoblake tu i tamo je moguć kakav lokalni pljusak s grmljavinom, no to će biti sporadične, izolirane i slabo organizirane nestabilnosti. Zapuhat će uglavnom slab jugozapadni vjetar, a maksimum temperature bit će negdje oko 30 do 32 stupnja.

Utorak nam donosi promjenu vremena. U početku će još biti barem djelomično sunčano, ali tijekom poslijepodneva te osobito prema večeri uz jače naoblačenje sa zapada očekujemo pljuskove i grmljavinu. Mjestimice je moguće i olujno nevrijeme, a nije isključena ni pojava tuče. Povremene kiše i pljuskova još može biti i do kraja dana te tijekom noći na srijedu. Nekog značajnijeg vjetra neće biti, osim naravno uz sam prolazak nestabilnosti kada prolazno može i jače zapuhati. Prema kraju dana malo će i osvježiti.

Od srijede očekujemo proljepšanje i postupnu stabilizaciju vremena, iako će iznad nas ostati još malo nestabilnog zraka pa se ne može isključiti pokoji lokalni pljusak tu i tamo. Nakon toga bi trebalo uglavnom biti mirno sve do subote i/ili nedjelje kada se čini da će postojati nova šansa za pljuskove.

zatvori