Petak, 17. svibnja 2024.

Kostanjevec i Matočec nagrađeni na najprestižnijem vinskom natjecanju

Goran Kostanjevec i Marijan Matočec osvojili su srebrna odličja na najvećem i najutjecajnijem vinskom natjecanju Decanter održanom u Londonu.

Kako bi im čestitali na iznimnom uspjehu, podravsko-prigorske vinare jučer su u županijskom sjedištu u Nemčićevoj primili župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Bila je to prilika i za razgovor sa zastupnicom francuskih sajmova za jugoistočnu Europu Tatjanom Matijašević Medros o mogućnostima predstavljanja vinarstva Koprivničko-križevačke županije na sajmu Vinitech Sifel u Bordeauxu.

Župan je, čestitavši vinarima, naglasio kako je taj sektor u posljednjih deset godina napravio značajan iskorak, upravo zahvaljujući trudu i marljivosti Podravaca i Prigoraca te je također pohvalio njihovu sposobnost povlačenja sredstava iz EU fondova.

Goran Kostanjevec zahvalio je Županiji na podršci te najavio da planiraju daljnja ulaganja u podrumarstvo budući da podravsko-prigorski vinogradi svojom kvalitetom mogu konkurirati europskim proizvođačima.

– Približavamo se svjetskoj proizvodnji, što se vidi po našim rezultatima te smo ponosni što možemo ponuditi vrhunska vina iz Županije – rekao je predsjednik Kostanjevec.

Srebrna odličja na Decanteru 2018. osvojila su vina Sauvignon Blanc iz 2017. i Graševina iz 2017. Vinarije Kostanjevec te Graševina iz 2016. i Chardonnay iz 2016. Vinarije Matočec.

zatvori