Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Jan Tisaj i Lovro Krapinec uspješno odvozili jednu od najdugovječnijih hrvatskih utrka

Trojica članova Biciklističkog kluba Rotor nastupili su u nedjelju na 48. Memorijalu Stjepan Grgac koji se u Ivanić Gradu održava u sklopu Cestovnog Kupa Hrvatske.

Na utrci, koja je ove godine održana samo za natjecateljske kategorije, za BK Rotor nastupili su Jan Tisaj u kategoriji U14 te Lovro Krapinec i David Šalomon u kategoriji Junior.

Jan Tisaj je na stazi dugoj 20,6 km u kategoriji U14 ostvario odličan rezultat i plasirao se na postolje na 2. mjesto čime je bio najbolji od hrvatskih natjecatelja.

U kategoriji Junior, na stazi dugoj 99 km po vrlo vrućem vremenu i dugoj i zahtjevnoj stazi Lovro Krapinec je zauzeo 5. mjesto. David Šalamon, nažalost, nije završio utrku zbog pada pred sam kraj utrke.

– Utrka u kategoriji Junior bila je vrlo teška zbog visoke temperature i dužine, ali i zanimljiva zbog taktike za same vozače, ali i za vozila i članove pratećih timova iz pratnje. Utrka se pratila iz vozila i bilo je dozvoljeno dodavanje vode i napitaka iz vozila. Dakle, dašak atmosfere s velikih utrka profesionalaca. Po tim elementima (dužina trase, konfiguracija, atmosfera) ovo je jedina ”prava” cestovna biciklistička utrka u Kupu Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Sve ostale utrke su kružnog tipa, s manjim ili većim krugovima – rekao je osvrnuvši se na utrku predsjednik BK Rotora Darko Krapinec.

Dodajmo da je jednu od najdugovječnijih utrka koja nosi ime velikog hrvatskog bicikliste i čija se trasa proteže kroz dvije županije već tradicionalno organizirao BK Ivanić.

Izvor: BK Rotor.
Izvor: BK Rotor.
Izvor: BK Rotor.
Izvor: BK Rotor.
zatvori