Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Međunarodni turnir u streljaštvu ‘Oluja-95’ održan je u Koprivnici

Peti po redu Međunarodni turnir braniteljskih udruga u streljaštvu ‘Oluja-95’ održan je u subotu u Koprivnici povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Turnir je okupio više od 20 tročlanih natjecateljskih stradalničko-braniteljskih ekipa iz 11 županija, uz goste – ratne veterane iz Slovenije i Mađarske, a otvorili su ga predsjednik Odbora za branitelje grada Koprivnice Ivica Jurenec i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Siniša Lovrenović (HVIDR-a Sisak) sa 184 kruga. Drugi je bio Marijan Svetec (UDVDR Varaždinska županija), također sa 184 kruga, a treći Milenko Šaško (UDVDR Zagrebačka županija) sa 183 kruga.

Prvo mjesto ekipno pripalo je članovima UDVDR-a Zagrebačke županije (536 krugova). Druga je bila UDVDR Bjelovarsko-bilogorske (535), a treća UDVDR Varaždinske županije (531). Ekipa domaćina, UDVDR podružnica Koprivničko-križevačke županije u kojoj su se natjecali Željko Ivačić, Zvonko Jagušić i Miroslav Blažek – Kina, osvojila je odlično 6. mjesto s 524 kruga.

Najboljim ekipama i pojedincima te svim udrugama pehare, medalje i zahvalnice za sudjelovanje na turniru uručio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zahvalivši pritom UDVDR Koprivnica na provođenju brojnih projekata, organiziranosti i ekipiranosti. Poručio je i da će Grad Koprivnica i dalje podupirati aktivnosti udruge oko promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Predsjednik ogranka Koprivnica Zvonimir Prepelić na kraju turnira gradonačelniku Jakšiću predao je Veliku plaketu UDVDR ogranka Koprivnica za izniman doprinos radu udruge, potporu i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Turnir je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Koprivnica, pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice. Zahvalu je dobila i Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije za dugogodišnji izniman doprinos i potporu u radu udruge, a primio ju je predsjednik Stanislav Lovković.

Više fotografija možete pronaći na Facebook stranici UDVDR Koprivnica.

zatvori