Petak, 26. travnja 2024.

VRAĆA SE ‘PAUK’ Nepropisno parkirana vozila neće dobiti samo kazne, bit će uklonjena

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac među svoje brojne djelatnosti upisat će i premještanje protupravno parkiranih i napuštenih motornih vozila, a to znači da će na koprivničkim parkiralištima ponovno vrebati ‘pauk’.

Upis nove djelatnosti “blagoslovilo” je ovaj tjedan koprivničko Gradsko vijeće, a kada bi se pauk mogao pojaviti na koprivničkim ulicama pitali smo Upravu Komunalca.

Petra Bijač. Snimio Marko Posavec.

“Komunalac za sada neće kupiti pauka već će ga povremeno unajmiti, uvijek u različitim terminima, kao i opremu za blokiranje, premještanje i deblokiranje vozila koje do sada nije bilo. Prioriteti su nam pješačke zone, prostor oko zebra, invalidska mjesta, autobusna stajališta, blizina škola i dječjih vrtića. Za depo vozila, korisnici će biti pravovremeno obaviješteni”, stoji u odgovoru kojeg potpisuje specijalistica za marketing i PR Petra Bijač.

Podsjetimo, prije godinu dana, nakon što je Grad Koprivnica raskinuo koncesijski ugovor s Koprivnica parkingom, Komunalac je preuzeo obavljanje poslova upravljanja i održavanja javnim parkiralištima u gradu i otad u Koprivnici na tim parkiralištima nema “pauka”. Javna parkirališta su sva osim bolničkog parkirališta u Ulici Željka Selingera, parkirališta na Trgu bana Josipa Jelačića, parkirališta oko zgrade “Muslimanke”, parkirališta u Ulici Josipa Vargovića i dijela velikog bolničkog parkirališta na Trgu dr. Bardeka. O njima i dalje brine Koprivnica parking koji cijelo vrijeme ima pauk-službu.

zatvori