Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Slaven Belupo remijem u Puli otvorio novu prvoligašku sezonu

Nogometaši Slaven Belupa remijem su otvorili novu prvoligašku sezonu. Na gostovanju u Puli kod Istre 1961 odigrali su 1:1, a jedini pogodak za Farmaceute postigao je Bongongui, prenose službene internetske stranice kluba.

Bolje su Slavenaši otvorili utakmicu. Imali su posjed lopte u svojim nogama, a iz toga je proizašla prva šansa kada je Šarlija pucao iz voleja sa 16 metara, ali je njegov udarac obranio vratar Istre. Domaćin je zaprijetio u 19. minuti preko Roce, ali je Marković bio siguran. U 27. minuti Bongongui je dobro pucao, ali je vratar Ćondrić zaustavio njegov udarac.

Desetak minuta kasnije Slavenaši su propustili najbolju priliku u prvom poluvremenu. Kombinirali su Vidović i Jelić, lopta je došla do Bongonguija, ali ofenzivac Slavena nije uspio matirati domaćeg vratara s 10-ak metara.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je Istra, ali je udarac Ivančića bio neprecizan. Slaven Belupo u vodstvo je stigao u 53. minuti. Bongongui i Goda odigrali su dupli pas nakon kojeg je Slavenov veznjak pogodio suprotan kut Istrinog gola za 0:1.

Mogao je Sane izjednačiti u 62., ali je njegov udarac glavom otišao pokraj vratnice. U 74. minuti Istra je izjednačila. Rubić je postigao pogodak glavom. Deset minuta kasnije Marković je izvrsnom reakcijom spasio gol Slavena nakon udarca Vile. Dvije minute prije kraja susreta Gordana je opasno zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je bio za malo neprecizan. Do kraja susreta Slaven je još jednom opasno zaprijetio, ali Mendy i Vidović nisu uspjeli “zatvoriti” centaršut Dolčeka.

U idućem kolu nogometaši Slaven Belupa odmjerit će snage s Goricom. Utakmica će se igrati u Velikoj Gorici u subotu s početkom u 17:30.

29. srpnja 2018. – Prvo kolo Hrvatski telekom Prve lige
Pula, Aldo Drosina

NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo 1:1 (0:0)

NK ISTRA 1961: Čondrić – Franić, Rodriguez, Rufati, Senzemba – Grujević, Ivančić (od 72. Segado), Espinosa, Sane – Miljanić (od 64. Rubić), Roce (od 64 Vila). Trener: Manuel Marquez.

NK SLAVEN BELUPO: Marković – Međimorec, Musa, Šarlija – Karamarko, Vidović, Aparicio (od 66. Gordana), Puclin, Bongongui (od 80. Dolček), Goda – Jelić (od 76. Mendy). Trener: Tomislav Ivković.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Goran Loparac (Sladojevaci) i Marko Stolnik (Varaždina)

Četvrti sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Delegat: Robert Belan (Zagreb)

Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Bongongui 53′, 1:1 Rubić 74′

Žuti karton: Espinosa 32′, Segado 90′ (Istra 1961); Šarlija 25′, Aparicio 63′, Međimorec 71′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: –

zatvori