Subota, 4. svibnja 2024.

SLAVEN BELUPO OTVARA SEZONU U PULI Ivković: Spremni smo i jedva čekamo start prvenstva

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje, u sklopu prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige, gostovati u Puli kod Istre 1961.

Farmaceuti su se u proteklih šest tjedana pripremali za nadolazeću sezonu,a u tom periodu  odigrali su devet prijateljskih susreta. Upisali su šest pobjeda i to protiv Miklinovca, Mladosti iz Preloga, Astre i Petrolula iz Rumunjske, bugarske Vereye i korejskog Hanyanga, a remizirali su protiv Soroksara i ZTE–a iz Mađarske. Jedini poraz Slavenaši su doživjeli od ukrajinske Vorskle.

– Veselimo se početku prvenstva poslije dugih i teških priprema. Ono što jedino mogu reći u ovom trenutku i što je logično je to da smo fizički spremni za start. Sve ostalo doći će kroz utakmice i tek ćemo oko četvrtog kola imati jasniju sliku o momčadi. Spremni smo i fizički i karakterno. Vidim na svim igračima da su željni utakmica i da jedva čekaju da prvenstvo krene – objasnio je trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

S trenerom Ivkovićem složio se i veznjak Miloš Vidović.

– Jedva čekamo start prvenstva jer samo trenirati, a ne igrati utakmice za bodove nije nam toliko napeto i zanimljivo – zaključio je Vidović.

Istra 1961 je u odnosu na prošlu sezonu uvelike promijenila svoju momčad i u ovom trenutku prava su nepoznanica.

– Idemo na gostovanje Istri koja je za nas velika nepoznanica. Klub se u potpunosti promijenio, i što se tiče struktura kluba, što se tiče vlasništva i što se tiče igračkog kadra i to nam nije drago jer nešto više znamo tek o dvojici, trojici igrača koji su ostali u Istri. Sve to skupa je za nas dodatni motiv, ali i poziv na dodatni oprez i koncentraciju. Moramo uzeti stvari u svoje ruke i vjerovati u sebe. Moramo vladati situacijom na terenu, a ja vjerujem da smo to u stanju napraviti. Vjerujem da ćemo odigrati karakterno kvalitetnu utakmicu, a to je vrlo bitno na startu prvenstva – rekao je trener Ivković.

Što se tiče samog sastava za utakmicu, treneru Ivkoviću na raspolaganju neće biti ozlijeđeni Mateas Delić te Mateus Lima Cruz čija je registracija još uvijek u tijeku.

– Igrači znaju koji će sastav istrčati sutra. Što se tiče samog kadra, prijelazni rok traje do kraja kolovoza pa ćemo se, ako će biti potrebe, prilagođavati situacijama koje će se odvijati. U principu je to taj kadar, a ja vjerujem u sve igrače koje smo doveli. Svima skupa trebat će vremena za prilagodbu, a obaveza svih nas je dati im to vrijeme i dati im prostora da pogriješe kako bi kasnije mogli pokazati što znaju i što mogu. Start prvenstva, kako za nas, tako i za sve ostale momčadi, uvijek je određena nepoznanica. Ja sam optimist jer vjerujem u karakter ove momčadi – zaključio je Ivković.

Utakmica Istre 1961 i Slaven Belupa igrat će se u nedjelju u Puli s početkom u 18:30.

PRVO KOLO HRVATSKI TELEKOM PRVE LIGE:

PULA, Aldo Drosina, 29.08.2018, 18:30:

Istra 1961 – Slaven Belupo

Suci: Mario Zebec (Cestica), Goran Loparac (Sladojevci), Marko Stolnik (Varaždin)
Četvrti sudac: Marko Matoc (Zaprešić)
Delegat: Rober Balen (Zagreb)
Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)

zatvori