Nedjelja, 30. lipnja 2024.

Policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla s marihuanom i drugim drogama na Šoderici

Policija je tijekom protekloga vikenda kod više osoba na Šoderici pronašla marihuanu.

Kako doznajemo od glasnogovornika Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražena Laljeka, policijski službenici Policijske postaje Koprivnica utvrdili su osnovu za kaznenu prijavu i optužni prijedlog protiv trojca koji je posjedovao marihuanu i davao je na korištenje drugima. Riječ je o 8,4 grama “trave” koja im je oduzeta, a 20-godišnjak te dvije ženske osobe u dobi od 21 i 23 godine bit će procesuirane.

Za razliku od njih, 21-godišnjaku koji je posjedovao marihuanu samo za osobno uživanje slijedi tek prekršajna prijava.

Spomenimo da je policija još od petka navečer na Šoderici pronalazila drogu.

Oko 21:30, 18-godišnjakinja s područja Sisačko-moslavačke županije zatečena s kako posjeduje drogu marihuanu radi daljnje prodaje i konzumacije. Jednu ručno izrađenu cigaretu “joint” dala je na konzumiranje 17-godišnjaku. Policija je od osumnjičene oduzela 5,5 grama marihuane i tabletu ecstasyja. Slijedi joj kaznena prijava.

Nešto kasnije, oko 22.40, policija je zetekla i 20-godišnjaka s 0,2 grama marihuane. No kako je to bilo samo za osobnu konzumaciju, njemu slijedi prekršajna prijava.

Iste je noći, oko 23 sata sa 6,5 grama marihuane zatečen 33-godišnji državljanin Slovenije. Kod njegovog godinu dana starijeg sunarodnjaka policija je samo 15 minuta kasnije našla 2,5 grama marihuane i jedan “joint”. Policija je te noći marihuanu, ukupno 20,7 grama, pronašla i kod 18-godišnjakinje te kod 21-, 27- i 17-godišnjaka.

Njima slijede prekršajni postupci.

zatvori