Petak, 26. travnja 2024.

Podravka Vegeta bit će domaćin kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja

Podravka Vegeta bit će domaćin turnira na kojem će se ekipe boriti za dva preostala mjesta u grupnoj fazi predstojeće sezone EHF Lige prvakinja, potvrdio je Europski rukometni savez. Naime, srpska Jagodina je odustala od domaćinstva pa će se tako kvalifikacijske utakmice igrati u Koprivnici i poljskom Lublinu.

Polufinale u svakom turniru igrat će se u subotu, 8. rujna, dok će se utakmice za treće mjesto i finale igrati u nedjelju, 9. rujna. Točno vrijeme igranja utakmica bit će određeno uskoro.

U dvorani Gimnazije “Fran Galović” u Koprivnici Podravka će u polufinalu igrati s turskim prvakinjama Muratpasa Belediyesi, a pobjednica EHF kupa Craiova iz Rumunjske sa srpskim prvakinjama ŽORK Jagodina.

Pobjednici obje utakmice doći će do grupnih utakmica – pobjednica skupine 1 iz turnira u Lublinu pridružit će se ekipama CSM Bucuresti, Vipers Kristiansand i FTC-Rail Cargo Hungaria u skupini D, dok će pobjednica grupe 2 iz Koprivnice naići na branitelja prvaka
Györi Audi ETO KC, Thüringer HC i RK Krim Mercator u skupini C.

Ekipe koje osvoje drugo i treće mjesto nastavit će svoje europske utakmice u trećem kvalifikacijskom krugu EHF kupa 3, dok momčadi koje se nalaze na najnižoj razini ulaze u isto natjecanje već u drugom krugu. Ove sezone u 1. krugu EHF kupa igrat će zagrebačka Lokomotiva.

zatvori