Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Pijan divljao u po’ bijela dana, pa završio na psihijatriji

Policijski službenici jučer su u bolnicu smjestili pijanog i vidno rastrojenog prekrišitelja javnog reda i mira.

Naime, policija je na dojavu građana jučer oko 15.19 sati intervenirala u Starogradskoj ulici u Koprivnici. Tamo je zatekla vidno pijanog i rastrojenog muškarca ’87. godište. Nije se htio smiriti, čak se htio i udaljiti s mjesta događaja, pa je policija nad njim primjenila sredstva prisile. Iako je bio pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je podvrći se alkotestiranju. A kako je pokazivao znakove rastrojenosti, policija ga je smjestila u koprivničku bolnicu.

Od glasnogovornice Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijane Žagar doznajemo da u ovakvim slučajevima sredstva prisile znače primjenu fizičke snage i sredstava za vezivanje, u žargonu lisice, kako bi policija – koja preuzima odgovornost za ovakve osobe, imala kontrolu.

A kad u takvim slučajevima (znakovi rastrojenosti) dođe do primjene sredstava prisile, takve osobe policija obavezno vodi u bolnicu na pregled stručnjaka. Liječnik specijalist tada odlučuje hoće li takva osoba otići na triježnjenje u policiju, ili će ostati na liječenju u bolnici.

Riječ je, podsjetimo, o Odjelu psihijatrije.

zatvori