Subota, 27. travnja 2024.

Oprez, biciklisti: Nova regulacija na jednoj od najprometnijih zebri u gradu

Prijelaz preko Ulice braće Radić nedaleko od rotora kod bolnice, između Frankopanske ulice i Crvenog križa, više nije otvoren za bicikliste.

Točnije, “zebra” više nema isprekidani dio namijenjen vozačima bicikala; sada se njome smije isključivo pješice. Razlog toj promjeni pojasnila je voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke Mirela Škvorc:

Mirela Škvorc. Snimio Marko Posavec.

– Biciklistička staza završava u Frankopanskoj ulici, to jest na uglu kod zadnje kuće u Frankopanskoj, i nastavlja se prema Sajmištu. Ne postoji biciklistička staza prema Crvenom križu, to je isključivo nogostup. Tako da je tu, u dogovoru s Gradom i Hrvatskim cestama te Postajom prometne policije odnosno Policijskom upravom, iscrtan odnosno označen samo prijelaz za pješake.

 

Kako je riječ o vrlo prometnom prijelazu preko vrlo prometne ulice, na tom je mjestu bilo i dosta prometnih nesreća, podsjetila je Škvorc:

– Činjenica je da je tu dolazilo do dosta naleta na bicikliste koji su se u biti nepropisno kretali, a nije imalo logike da imate nogostup, pa vas onda preko ceste vodi prijelaz za pješake i bicikliste i onda opet dolazite na nogostup za pješake.

>> FOTO: TEŠKA PROMETNA NESREĆA Automobil naletio na djevojčicu na biciklu

Stoga svim biciklistima skrećemo pozornost da od sada preko navedene zebre mogu prijeći isključivo tako da siđu s bicikla i nastave pješice, gurajući bicikl pokraj sebe.

zatvori