Petak, 26. travnja 2024.

POLICIJSKA AKCIJA ‘Plavci’ za vikend pojačano kontroliraju promet

Postaja prometne policije Koprivnica za predstojeći je vikend najavila novu preventivno-represivnu akciju nadzora vozača.

Pritom su podsjetili i na neke statističke podatke. U prvih šest mjeseci ove godine na koprivničkom su se području dogodile 172 prometne nesreće: jedna s poginulom osobom, 61 s ozlijeđenim osobama i 110 s materijalnom štetom. Jedna je osoba smrtno stradala, 11 je teško, a 70 lakše ozlijeđeno. Od ukupno 394 sudionika prometnih nesreća, njih 49 ili 12,4% bilo je pod utjecajem alkohola.

Mladi vozači sudjelovali su u 16 prometnih nesreća od čega u pet nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U tim je nesrećama jedna osoba teško ozlijeđena, a devet lakše. Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači bila je neprilagođena brzina kretanja vozila te nepoštivanje prednosti prolaska.

Kako bi se smanjio broj mladih vozača u prometnim nesrećama i broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Koprivnica će sa subote na nedjelju14./15. srpnja provesti preventivno – represivnu akciju “Nadzor alkoholiziranosti vozača i mladih vozača”.

zatvori