Petak, 26. travnja 2024.

MLADEN KEŠER: Dajem drugarsku časnu riječ da ću odano raditi za SDP kako bi naše općine i gradovi bili konačno crveni

Konstituirajuća sjednica Županijskog odbora SDP-a održana je sinoć u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Novoizabrani predsjednik Mladen Kešer obratio se stranačkim drugaricama i drugovima nadahnutim govorom. Iako na sjednici nije bilo koprivničkog potpredsjednika, gradonačelnika Mišela Jakšića i na unutarstranačkim izborima poraženog Ivana Sabolića, ispričali su svoj nedolazak drugim obvezama, Kešer im je zahvalio na angažmanu te istakao:

– Vjerujem da se u budućnosti nećemo nadmudrivati već ćemo voditi pravu, progresivnu, aktivnu politiku koja bi trebala dovesti SDP na vlast u svim općinama i gradovima. Osim toga, mislim da je vrijeme da naša Koprivničko-križevačka županija ima SDP-ovog župana.

Kešer je primijetio da su se u koprivničkoj Gradskoj vijećnici okupili najbitniji ljudi koji su pokazali da znaju dobiti izbore. Zahvalio je onima koji su mu dali glas te najavio da će se onima čije povjerenje za sad nije osvojio, dokazati:

Drage moje drugarice i drugovi, dajem drugarsku časnu riječ da ću marljivo raditi za naše općine, gradove, županiju i Republiku Hrvatsku, da ću odano raditi za Socijaldemokratsku partiju kako bi i naše općine i gradovi bili konačno crveni! Želim mijenjati ovu politiku i stvoriti modernu ljevicu koja će biti progresivna, štititi radnike, stare i obespravljene, koja će znati prepoznati mlade i koja se neće odmaknuti od poduzetnika. Radit ću na tome jer sam i radnik i poduzetnik.

Snimila Sonja Barčanec.

Kešer je podravsko-prigorske socijaldemokrate pozvao na jedinstvo jer svi zajedno, kaže, žele isto: da njihova stranka dođe na vlast.

– SDP na izbore treba izaći sam da sami možemo postaviti svoje načelnike, gradonačelnike, župane, a ne da nam se dogodi da imamo samo četiri, pet naših predstavnika u Županijskoj skupštini. Moj cilj je u Županijsku skupštinu vratiti 20 zastupnika SDP-a! Ako mi to uspije, imat ću barem 50 do 60 zastupnika u Saboru. To znači vođenje politike na svim razinama.

Kešer je najavio da će se baviti stvarnom politikom i prekinuti, kako kaže, poražavajuću politiku koja se provodi prema općinama i gradovima. Hrvatskoj je potreban ravnomjeran razvoj kako bi svi građani u Hrvatskoj imali prilike za život i rad.

– Želim da SDP u naše općine uvede ono što je srce lokalne samouprave: to su vrtići, škole, dvorane, tržnice i sve ostalo što koriste poduzetnici i narod. Hrvatska sela i gradovi su sve moderniji, ali i sve prazniji. Mi u SDP-u moramo dati odgovore na ta pitanja, to građani od nas očekuju.

Snimila Sonja Barčanec.

– Ne bih htio da se dijelimo na Podravce i Prigorce već na one koji su aktivni i na one koji su neaktivni u SDP-u; na one koji žele i ne žele dobro Hrvatskoj – poručio je Kešer te pojasnio da je angažman u politici povezan s interesima:

– Interesa u politici mora biti. No, treba razlikovati osobne od interesa mjesta. Ušao sam u politiku jer u mom selu nije bilo asfalta, vode, kanalizacije, hodao sam u gumenim čizmama, i čim bih izašao van, pao bih u blato. Vjerujem da ste i svi vi ovdje zbog interesa. I to je naš stvarni društveni interes.

Svoje obraćanje partijskim drugovima županijski predsjednik Kešer je završio riječima:

– Hrvatsko i županijo, budi sretna. Neka te vode odgovorni, pošteni i ponosni ljudi.

zatvori