Petak, 26. travnja 2024.

Još podravsko-prigorskih vatrogasaca pomaže kolegama na Jadranu

Druga smjena podravsko-prigorskih vatrogasaca upućena je, prema naredbi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića, na redovne dislokacije u priobalje.

Tako su na otočje Brijuni upućena četvorica djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun upućena su dva vatrogasca iz DVD-a Reka i DVD-a Jagnjedovec, a na otoku Velikom Brijunu nalazi se terensko vatrogasno vozilo u vlasništvu JVP Koprivnica opremljeno visokotlačnom pumpom i spremnikom s 1800 litara vode te pripadajućom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima.

Na Malom Brijunu nalazi se vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice opremljeno visokotlačnim modulom s rezervoarom od 400 litara vode i vitlom za brzu navalu te radio stanicom.

Također, u drugu smjenu na otok Lastovo uputilo se pet djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac i Križevci, od kojih su dvojica iz DVD-a Bukovje i DVD-a Đurđevac. Na dislokaciji se nalazi i šumsko terensko vozilo koje je opremljeno kombiniranom pumpom, spremnikom s 4500 litara vode i 200 litara pjenila i krovnim bacačem.

Vozilo je u vlasništvu JVP Đurđevac, a opremljeno je i kompletnom opremom za gašenje požara i hidrauličkim alatom za potrebe hitnih intervencija. Na dislokaciji se nalazi i višenamjenska autocisterna kapaciteta 7000 litara vode.

Vatrogasci upućeni na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu, a opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu.

Druga smjena dislokacije traje 15 dana, a očekuje se da će, kao i prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna ove godine.

zatvori