Petak, 26. travnja 2024.

Jedna osoba teško ozlijeđena pri slijetanju automobila u polje kukuruza

Tri su se prometne nesreće dogodile jučer na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, a jedna je osoba teško ozlijeđena.

Oko 12:15 sati na cesti između Peteranca i Sigeca zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarili su se osobni automobil i traktor s priključnim vozilima. Traktor koprivničkih registracija s dva priključna vozila, od kojih je jedno bilo neregistrirano, vozio je 61-godišnjak u smjeru Peteranca. U jednom je trenutku počeo skretati ulijevo na makadamski put, a da iz suprotnog smjera nije propustio 38-godišnju vozačicu Renaulta koprivničkih registracija.

Došlo je do udara prednjeg dijela automobila u prednji kotač traktora, no srećom, nitko u prometnoj nesreći nije ozlijeđen niti su sudionici bili pod utjecajem alkohola. Protiv vozača traktora bit će pokrenut prekršajni postupak.

Iz istog se razloga, oduzimanja prednosti prolaska, dogodila i prometna nesreća na Radničkoj cesti u Koprivnici oko 13:20 sati. 39-godišnji vozač Forda zagrebačkih registracija kretao se pristupnim kolnikom iza trgovačkog centra. Dolaskom do raskrižja Radničke ceste s pristupnim kolnikom parkirališta ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska Škodi koprivničkih registracija kojim je u smjeru pristupnog kolnika upravljao 49-godišnjak.

Automobili su se sudarili, no nije bilo ozlijeđenih ili osoba pod utjecajem alkohola. Protiv vozača Forda bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom dogodila se u Borovljanima oko 16:50 sati. 46-godišnji vozač Golfa koprivničkih registracija kretao se u smjeru Glogovca neprilagođenom brzinom. Prilikom pretjecanja došlo je do zanošenja automobila i slijetanja u polje kukuruza.

Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Po dolasku u koprivničku bolnicu vađena mu je krv i uzet urin radi otkrivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv njega će zbog izazivanja prometne nesreće biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori