Srijeda, 8. svibnja 2024.

Grad Koprivnica želi stipendirati i Koprivničance koji izvanredno studiraju na Sjeveru

Odgođena je za danas sazvana sjednica koprivničkog Gradskog vijeća. Sa Zrinskog trga prijepodne je stigla obavijest da će se koprivnički gradski vijećnici, umjesto danas, sastati sutra u isto vrijeme.

Među 23 točke dnevnog reda najvažnije će biti Izvješće o izvršenju proračuna za prošlu i rebalans proračuna za ovu godinu.

– Unatoč najavama Ministarstva za zaštitu okoliša i Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, stigla nam je obavijest da ove godine u državnom proračunu nema novca za sortirnice. Tu stavku stoga više ne moramo imati u proračunu i maknut ćemo je van. Bit će tu i nekih tehničkih poslagivanja, ali van sortirnica ništa monumentalno – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić Dravi.info.

Dnevni red naknadno je dopunjen i točkom vezanom uz davanje na korištenje gradske nekretnine na Trgu dr. Žarka Dolinara. Taj bi objekt, pojašnjavaju iz Grada, Sveučilištu Sjever koristio kao dodatan prostor za izvođenje znanstvenih i nastavnih programa.

Još jedna točka vezana je uz Sveučilište Sjever. Naime, Grad će, ako dobije zeleno svjetlo gradskih vijećnika, stipendirati Koprivničance koji će izvanredno studirati na Sjeveru.

– Uvjeren sam da će nas pitati zašto to radimo i da će je neki koristiti u negativnom kontekstu. No, to je politička odluka za koju vjerujemo da je važna za daljnji razvoj Sveučilišta, a samim time i Koprivnice. Pokreću se smjerovi koji su vezani uz logistiku i prehrambenu biotehnologiju i na ovaj način vjerujem da ćemo nekima pomoći u odluci da upišu te smjerove. Imamo Podravku, imamo Belupo, Carlsberg, Hartmann i vjerojatno logistika i prehrambena biotehnologija je nešto na čemu bismo trebali zasnivati budućnost ovog kraja. Osobno na ovo gledam kao korake na tom putu – najavljuje gradonačelnik Jakšić.

Deseta sjednica Gradskog vijeća počinje u utorak, 17. srpnja u 16:30.

zatvori