Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo uvjerljiv protiv Hanyanga, Mendy postigao tri pogotka

Nogometaši Slaven Belupa upisali su pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv korejskog Hanyang Universityja. Na pomoćnom travnjaku koprivničkog Gradskog stadiona Ivan Kušek – Apaš slavili su rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigao je Mendy.

Prvi su zaprijetili Slavenaši preko Jajala koji je povratnu loptu Delića poslao preko vratnice. Nekoliko minuta kasnije ponovno je Delić izvrsno asistirao, a Mendyja su tek milimetri dijelili od pogotka. U 30. minuti Jajalo je još jednom udarcem iz daljine zaprijetio gostima, no ni ovoga puta nije bio precizan. Veliku nadmoć na terenu naši nogometaši iskoristili su u 35. minuti kada se Mendy sjurio prema golu i iskoristio situaciju 1 na 1 s gostujućim golmanom.

NK Slaven Belupo.

Isti igrač zabio je i za 2:0 samo dvije minute kasnije kada je snažnim udarcem loptu poslao neobranjivo pod gredu. Rapsodija Mendyja nastavila se i u 42. minuti kada je iskoristio asistenciju Gordane i loptu pospremio u mrežu za 3:0.

I u nastavku utakmice naši nogometaši su dominirali, ali prvu veliku priliku imali su gosti koji su u 60. minuti pogodili gredu. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao iako su Lima i Zirdum opasno prijetili.

Slavenaši sutra nastavljaju s novim treninzima, a nova pripremna utakmica čeka ih već u petak kada će u Cvetkovcu s početkom u 17:30 ugostiti rumunjski Petrolul.

18. srpnja 2018. – prijateljska utakmica
Gradski stadion, Koprivnica

NK Slaven Belupo – Hanyang University (KOR) 3:0 (3:0)

SLAVEN BELUPO: Filipović – Karamarko, Zirdum, Hlevnjak, Martinaga – Jajalo, Resler – Delić, Gordana, Bogojević – Mendy. Još su igrali: Dolček, Mladen, Lima, Sinjaković. Trener: Tomislav Ivković.

HANYANG UNIVERSITY: Shim – Cha Oh, Cho Hun, Ishibashi, Lee Kun – Jang, Kim Hyun, Yang Jin, Kim Jun, Kim Chan – Jang Min. Još su igrali: Park Young, Kim Beom, Yoon Gi, Lee Sang, Moon Keon, Pak Sung, Kim Bo, Hwang Gun. Trener: Jung Jae.

Suci: Mario Zebec, Sanja Rođak-Karšić, Miodrag Plantak, Lučano Blašković

Strijelci: 1:0 Mendy 35′, 2:0 Mendy 37′, Mendy 43′

Žuti karton: – (Slaven Belupo); – (Soroksar)

Crveni karton:

zatvori