Petak, 26. travnja 2024.

PITALI SMO VAS Veliko finale je pred vratima, utakmica je već sada povijesna, što očekujete od nje?

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra, u nedjelju, igrat će s Francuskom za zlato i svoje prvo osvajanje Svjetskog nogometnog prvenstva.

Tim smo povodom priupitali naše Koprivničanke i Koprivničance, Podravke i Podravce, kakva su im razmišljanja uoči spektakla koji se teško može opisati riječima.

Podsjećamo, ova će se utakmica za pamćenje prenositi uživo na velikom ekranu u centru Koprivnice. Počinje u 17 sati, ali bit će tu i dodatni program pa slobodno dođite i ranije.

Jadranka Lakuš.

Jadranka Lakuš: Veliki sam optimist, mislim da ćemo pobijediti. Nisam baš do kraja sigurna za golove, ali prognoziram 2:1 za naše. Stalno tipujem za Kramarića, a drugi mislim da će zabiti Perišić. Sportašica sam i doživljavam ovo možda malo drugačije nego obični navijači. Dečki ne da su izvukli maksimum iz sebe, nego tri maksimuma – od volje, htijenja, znanja, talenta… Tri puta su preskočili sami sebe, fenomenalni su i zapravo još uvijek nismo svjesni kakav je ovo ogromni uspjeh, kako sportski, tako i promotivni. Mislim da je ovo nešto o čemu će generacije i generacije sanjati i pričati.

Snježana Kuhar.

Snježana Kuhar: Dečki su super, svaka im čast. Ponos su Hrvatske. Utakmicu ću vjerojatno gledati kod kuće. Mislim da ćemo ponovno pobjediti u produžecima. Golove zabijaju Rakitić ili Rebić.

Anita Kovačić.

Anita Kovačić: Pobijedit ćemo 1:0, a strijelac će biti Rakitić. Utakmicu ću gledati u centru.

Krunoslav Matica.

Krunoslav Matica: Mislim da dobivamo s 1:0, a da će gol postići Rebić. Za naše do sad samo mogu reći: iznad svih očekivanja. Utakmicu ću gledati doma.

Nenad Farkaš.

Nenad Farkaš: Kakvi su bili naši do sad? U finalu su, to sve govori. Što se tiče sutrašnje tekme, naši pobjeđuju 3:1 – Vida, Rakitić i Modrić zabijaju. Utakmicu ćemo gledati u centru Trogira jer taman idemo na more.

Krunoslav Večenaj.

Krunoslav Večenaj: Moram priznati da je bilo vrlo stresno gledati prošlu utakmicu. Naši su na početku bili dosta loši, a tek su poslije počeli igrati onako kako najbolje znaju. Sutra ćemo pobijediti, prognoziram 2:1, a golove mislim da će zabiti Vida i Rakitić. Utakmicu ću gledati u gradu u predivnom raspoloženju i atmosferi.

Iva Horvat.

Iva Horvat: Mislim da će biti 2:1 za nas! Utakmica će svakako biti dinamična i puna akcije!

Jasmina Markota. Snimio Marko Posavec.

Jasmina Markota: Uvjerena sam da će Vatreni pobijediti s 2:1. Osim što će osvojiti naslov svjetskih prvaka, ova prestižna titula puno nosi i našoj domovini. Za Hrvatsku je to najbolja moguća reklama, ne samo za Hrvatsku kao turističku destinaciju već na svim područjima, osobito za gospodarstvo. Utakmicu ću gledati kod prijatelja u Poreču.

zatvori