Utorak, 10. rujna 2024.

Vozio pijan pa ga sudac odmah poslao u zatvor, no to nije sve

Prekršajnom sudu u Koprivnici jučer su dovedena dvojica prometnih prekršitelja.

Kako je objavila Policijska uprava koprivničko-križevačka, prvi je pred suca izveden 37-godišnji vozač koji je u petak, 22. lipnja kasno popodne, oko 16.50 na cesti Lepavina – Carevdar upravljao pijan osobnim automobilom. Utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. Zato je kažnjen s 500 kuna,  kaznom zatvora od 30 dana – uvjetno na šest mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije također šest mjeseci.

Također zbog pijanstva za volanom pred koprivničkim prekršajnim sucem jučer je završio i 25-godišnji vozač koji je u petak navečer, oko 22.20 zatečen u Koprivnici u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. Njemu je izmjereno 1,79 promila čemu treba dodati da je upravljao vozilom prije položenog vozačkog ispita a automobil k tome nije bio ni registriran ni osiguran.

Prekršajni sudac odredio mu je novčanu kanu od 900 kuna, kaznu zatvora  od 15 dana i zaštitnu mjeru zabrane upavaljanja vozilima B kategorije 12 mjeseci. Odmah je predan u zatvor u Bjelovaru.

 

Slušaj uživo
zatvori