Subota, 27. travnja 2024.

VEDRAN PURIĆ Slavenov rekorder ‘preskočio aut-liniju’ i postao pomoćni trener Tomislavu Ivkoviću

Nakon rekordnih 287 nastupa u dresu Farmaceuta Vedran Purić se zasigurno može nazvati legendom Slaven Belupa. 32-godišnjeg Koprivničanca od ove sezone gledat ćemo u nešto drugačijoj ulozi nego što smo navikli. Naime, nakon brojnih utakmica na poziciji desnog beka, Purić je ‘preskočio aut-liniju’ te je postao novim pomoćnim trenerom koprivničkog prvoligaša.

Tako se Koprivničanac priključio stručnom stožeru trenera Tomislava Ivkovića, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Slaven Belupa.

– Razgovarajući s trenerom Ivkovićem shvatili smo da je najbolja opcija za mene i klub da mu se pridružim kao član stručnog stožera. S obzirom na to da je naš trener tražio još jednog pomoćnog trenera, a da ja završavam B licencu bila je to logična odluka. Mogu reći da mi je čast i zadovoljstvo raditi s Ivkovićem, a ja se nadam da ću, za sada možda više igračkim iskustvom, a kasnije i trenerskim pomoći dečkima, pogotovo ovim mlađima, da što prije ulove zahtjeve i budu spremni za pravi natjecateljski nogomet – rekao je Purić.

Vedran je kao trener već odradio nekoliko treninga, a prvi dojmovi su i više nego pozitivni.

– Moram reći da mi je prvi dojam takav da mi je drago gledati dečke kako se znoje, a ja sam na suprotnoj strani. Nogomet mi trenutno ne nedostaje. Istina je da mi je na početku bilo sve šok, ali brzo se privikavam i mislim da neće biti nikakvih problema. Zanimljivo je da je dečkima još uvijek čudno, ipak smo ‘do jučer’ bili suigrači, pa ne znaju bi li me zvali Pura ili treneru. Moram istaknuti da je za sada zaista sve korektno između nas, a s obzirom na to da ih poznam, znam da će tako i ostati – objasnio je novi pomoćni trener Slaven Belupa.

Purić se trenutno školuje za trenera. Pred završetkom je B licence, a tu ne misli stati.

– Prvi cilj je A licenca, a dalje ćemo vidjeti kako će sve krenuti, kakav ću biti kao trener i kakve će mi biti ambicije. Drago mi je da sam ostao u Slavenu jer je ovo mjesto najbolje moguće za start jednog novog poglavlja u mom životu, trenerskog poglavlja. Kad završim licence, cilj mi je krenuti od početka, bez preskakanja stepenica, želim voditi klince u Školi nogometa, a sigurno da mi je onda u budućnosti velika želja zasjesti i na klupu seniorske momčadi Slaven Belupa – riječi su Purića.

Što se tiče Slavena u idućoj natjecateljskoj sezoni, Purić je optimističan.

– Dosta se igrača promijenilo. Trener je ciljano tražio karakterne nogometaše. Cilj će nam u svakoj utakmici biti pobjeda. Ako ne bude nekih velikih ozljeda, kada se dobro spremimo mislim da ćemo biti konkurentni svima. Mislim da je realna borba za četvrto i peto mjesto – zaključio je Vedran.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr
Izvor: nk-slaven-belupo.hr

 

zatvori