Ponedjeljak, 9. rujna 2024.

PREGOVORI U PODRAVKI Šimunović: Namjera Uprave je unaprijediti prava radnika, u skladu s mogućnostima to će biti i učinjeno

U Upravi Podravke zadovoljni su tijekom današnjeg sastanka kojim su počeli pregovori o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora.

Pregovori, a samim tim i moguća poboljšanja kad je riječ o radničkim pravima, dobri su za unaprjeđenje interne klime same kompanije. Rekao je to Dravi.info Podravkin potpredsjednik za Korporativni marketing, razvoj i komunikacije Vedran Šimunović.

– Pozitivno je što je poslodavac pristao sjesti za stol i zajedno sa sva tri sindikata koja djeluju u kompaniji dogovoriti što se može poboljšati na području prava zaposlenika. Pritom ne smijemo zaboraviti da, osim o zadovoljstvu zaposlenika, poslodavac mora voditi računa i o ciljevima koje je dobio od strane Nadzornog odbora kao predstavnika vlasnika kompanije. Namjera poslovodstva je da se status radnika unaprijedi i to će u skladu s mogućnostima biti i provedeno – poručio je Šimunović.

Vedran Šimunović. Snimio Marko Posavec.

Ovim će pregovorima nastojati uskladiti interese i jednih i drugih, a iznimno je dobro što se u cijeli proces ušlo s dobrom vjerom, rekao je Šimunović te podsjetio da je zadnja korekcija radničkih prava provedena početkom 2012. godine.

Kad je pak riječ o jutrošnjem iskazivanju nezadovoljstva određenog broja Podravkinih vozača, potpredsjednik Šimunović je rekao da je kompanija spremna na rješavanje izazova takvog tipa, no i da se razgovori i pregovori vode na nekom drugom mjestu. Početak današnjih kolektivnih pregovora za zajedničkim stolom svakako je primjer kako se to zakonski radi, poručio je.

– Iskazivanje nezadovoljstva je legitimno, no zna se kako se to zakonito radi, te pri tome se mora voditi računa da se ne čini nikakva šteta kompaniji!

Na upit je li jutrošnjom akcijom vozača kompaniji nanesena šteta, Šimunović je rekao da je u ovom trenutku teško procijeniti kolika je šteta učinjena ovime.

Slušaj uživo
zatvori