Petak, 26. travnja 2024.

IMAMO DOBITNIKE Počinju predstave pod zvjezdanim nebom na Šoderici, vodimo vas na prvu komediju

Ljeto na Šoderici i ove će godine biti obogaćeno kazališnim predstavama na otvorenom. Prva je na rasporedu ovoga četvrtka, a radi se o predstavi ‘OtpisaNE’. Kazalište Moruzgva u suradnji sa Scenom Gorica donosi priču o migrantima, a portal Drava.info poklanja vam ulaznice.

Po jednu ulaznicu osvojili su Marija Besten, Tajana Rižner, Domagoj Janeković, Ivana Pintarić i Sanela Mavrić.

Predstava je nastala prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića, a glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Radnja predstave se vrti oko mladog sirijskog emigranta Hassana čija je jedina briga pronaći majku i sestre te s njima otići živjeti u Njemačku.

Ovaj, inače student medicine u Beogradu, uslijed neočekivanih okolnosti ulijeće u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.

Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE!

Predstava će biti izvedena na pozornici uz obalu Šoderice, ispred Mosquito beach bara. Počet će u 20:30 sati.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a kupiti se može u Mosquito baru na Šoderici, u caffe baru Kaktus u Koprivnici, u pizzeriji Fortuna 3 na Šoderici i na ulazu kazališnog prostora prije same predstave, od 19 sati.

Podsjetimo, četvrtu godinu za redom Udruga mladih Koprivnice i Kerekesh teatar organiziraju Ljeto na Šoderici.

Ove će godine, počevši od 21. lipnja, biti prikazane četiri predstave. Prva je na redu komedija ‘Otpisane’, a 19. srpnja bit će izvedena komedija “Pokopaj me nježno”, predstava koja je lani baš na Šoderici imala svoju premijeru. Najizvođenija hrvatska predstava “Dimnjačar” na redu je 2. kolovoza. Sve će završiti izvedbom jedne od najboljih novih kazališnih hit-komedija, “Muškarci.hr” u kojoj nastupaju Amar Bukvić, Goran Grgić, Boris Svrtan i Filip Detelić.

zatvori