Subota, 27. travnja 2024.

ODGOVOR IZ GRADSKE UPRAVE: Ulica hrvatske državnosti u potpunosti je u skladu sa zakonima i Prostornim planom

Potpuno su netočne izjave oporbenog vijećnika Antonija Grgića da je rekonstrukcija Ulice hrvatske državnosti odrađena prije negoli je donesen Detaljni plan uređenja Zone centralnih funkcija.

Ustvrdila je to pročelnica za prostorno uređenje Jasna Golubić odgovorivši tako na današnje Grgićeve izjave.

– Detaljni Plan uređenja Zone centralnih funkcija, unutar koje je i Ulica hrvatske državnosti, postoji od 2011. godine. Donijelo ga je Gradsko vijeće i javno je objavljen. Ulica hrvatske državnosti u potpunosti je rekonstruirana u skladu s tim Planom. Detaljnije razine plana od toga nema.

Pročelnica Golubić je pojasnila da je u tijeku procedura izmjene Detaljnog plana, o kojima će također biti otvorena javna rasprava. Osim toga, Gradska uprava građanima uz propisane javne rasprave, omogućava i dodatne uvide i rasprave:

– Tako još u vrijeme projektiranja od građana, gospodarstvenika i svih drugih gradskih subjekata dobivamo primjedbe. To nam pomaže da na najbolji mogući način zadovoljimo njihove potrebe. Svi su nam planovi, a onda i projekti zahvaljujući tome kvalitetniji i usklađeni s potrebama građana – zaključila je pročelnica Golubić.

Prisjetila se da se javnom uvidu za radove u današnjoj Pametnoj ulici odazvalo desetak građana. Sve njihove primjedbe, koje je bilo moguće, ugradili su, kaže, u dokumente. Primjedbi koje su izrekli Antonio Grgić i Marijan Špoljar nije bilo, kaže pročelnica Golubić:

Ovakve primjedbe koje su danas izrečene nismo dobili tijekom javnog uvida za uređenje Ulice hrvatske državnosti!

I izrada prostornih planova i realizacija investicija provode se – osim po urbanističkim pravilima struke – po nizu zakonskih i podzakonskih akata, upozorila je pročelnica Golubić. Tako su i u Pametnoj ulici primijenjeni propisi iz, primjerice, Zakona o cestama ili pak Pravilnika o biciklističkoj infrastrukturi:

– Ulica hrvatske državnosti je izgrađena i uređena u potpunosti u skladu sa zakonima i važećim Prostornim planom – zaključila je pročelnica Jasna Golubić.

zatvori