Srijeda, 26. lipnja 2024.

Goran Pakasin izabran za predsjednika koprivničkog HNS-a: ‘Dugačak je put od pametne ulice do pametnog grada’

Na jučer održanoj Izbornoj skupštini Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Podružnice Koprivnica, za predsjednika podružnice izabran je Goran Pakasin, dok će funkcije potpredsjednika obavljati Melita Rožmarić i Memet Ristemi.

Novoizabrani predsjednik koprivničkog HNS-a Pakasin naglasio je po izboru da je HNS bio i bit će stranka centra, istakavši pritom da se Program HNS-a se nije promijenio ulaskom u Vladu Republike Hrvatske: “I dalje je liberalan i štiti prava pojedinca prije svega, no podmetnuli smo svoja leđa kako bismo u ključnom trenutku preuzeli odgovornost za stabilnost države.”

Poručio je pritom da državne institucije, podjednako na nacionalnoj te na regionalnoj i lokalnoj razini, nisu produžena ruka vlasti, već javni servis građana te se tako moraju i ponašati.

HNS će u svom daljnjem političkom radu inzistirati na razvoju efikasnosti državnih institucija, koje trebaju postati učinkovite u obavljanju svojih zadaća i u potpunosti usmjerene na građane kao korisnike njihovih usluga.

“Na svim stranama koprivničkog političkog spektra ima dobrih ljudi koju razumiju gore iznesenu problematiku i s kojima možemo i želimo surađivati, imajući pritom u vidu jedan jedini temeljni cilj – što snažniji napredak Koprivnice i njezine okolice”, naglasio je novi predsjednik Podružnice HNS-a Goran Pakasin, dodavši da trenutno u gradu Koprivnici ima dobrih ideja, no njihova je realizacija nešto sporija.

“Treba zamašnjak razvoja staviti u višu brzinu te se fokusirati na sredstva i projekte koji donose veću kvalitetu života naših sugrađana u Koprivnici. Dugačak je put od pametne ulice do pametnog grada, ali bitno je raditi i sinergijski ići u pravom smjeru”, zaključio je svoje izlaganje novi šef koprivničkog HNS-a.

zatvori