Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Svečanim programom obilježen veliki 185. rođendan školstva u Đelekovcu

Učenici Osnovne škole ‘Mihovil Pavlek Miškina’ u Đelekovcu cjelodnevnim su programom Dana škole uz mještane i uzvanike proslavili 185. obljetnicu organiziranog školstva u svom selu.

Uz ovaj je događaj u prijepodnevnim satima održana i svečana promocija novog broja školskog lista “Makići” te su uzvanici počašćeni ručkom u školi. Prekrasna torta u izradi Snježane Porić bila je u znaku visoke školske obljetnice. U večernjim je satima u Domu kulture “Pajo Kanižaj” održana svečana priredba u kojoj su svi učenici i učitelji pokazali zajedništvo i timski rad te nove školske majice.

Veliki 185. rođendan škole okupljenima su čestitale pročelnica Upravnog odgoja za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek te načelnica Općine Đelekovec Štefica Sirutka. Ravnateljica škole Sonja Vuljak u kratkom je govoru istaknula najvažnije uspjehe tekuće školske godine te zahvalila svima koji školu vjerno prate i pomažu u njezinom radu, opremanju i napretku.

Učenici su pokazali svoje umijeće kroz pjesmu, ples, recitacije i sviranje, a osobito je iznenađenje bio tamburaški orkestar koji je izveo novu školsku himnu posvećenu Miškini. Pri kraju priredbe predstavili su se ovogodišnji osmaši te izmamili veliki pljesak podrške.

zatvori