Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO Koprivnički vatrogasci pokazali spremnost na velikom ‘požaru’ u Štaglincu

Udar groma zapalio je požar na pilani u Štaglincu, koji se proširio na okolne objekte. Uz to, na podravskoj magistrali uz pilanu dogodila se i prometna nesreća.

Automobil se zapalio a iz njega je trebalo i izvući i zbrinuti unesrećenog. Scenarij je to združene taktičko pokazne-vježbe Podravina 2018. kojom su vatrogasci Požarnog područja Koprivnica, dakle grada Koprivnice i okolnih općina okupljenih u nekadašnju Općinu Koprivnica, završili aktivnosti „Svibnja – mjeseca zaštite od požara“. Uz stotinjak vatrogasaca i njihove opreme, u vježbi su sudjelovali i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Hitne medicinske pomoći županijskog Zavoda za hitnu medicinu, ali i ostali službe žurne pomoći.

Scenarij vježbe uklopio se u realno stanje na terenu. Naime, koprivničko područje jučer je – samo par sati prije početka vježbe, pogodilo jako kišno nevrijeme s tučom. Mnogi pripadnici žurnih službi bili su angažirani na sanaciji kuća i cesta u koje su navrle ogromne količine vode.

No iako su mnogi vatrogasci bili angažirani na ispumpavanju vode, što je svakako bila otegotna okolnost, vježba je izuzetno dobro prošla. Voditelj vježbe, zapovjednik DVD-a Štaglinec Igor Međimorec više je nego zadovoljan

Vježba je izuzetno dobro prošla, iako je održana u otežavajućim okolnostima. Mnogi naši kolege bili su angažirani na sanaciji posljedica nevremena, što je jučer bio prioritet, no tome usprkos – mi smo i u vježbi odradili zacrtane zadaće. I inače kad moramo na intervencije, ne obavljamo iz u idealnim uvjetima, ocijenio je zapovjednik Međimorec, koji je istakao još jednu posebnost jučeranje vježbe:

Prvi puta vježbu smo održali u realnom vremenu, odnosno, svi smo krenuli u isto vrijeme. Tako smo vidjeli koliko kojim vatrogascima treba realno vremena da stigne na mjesto intervencije. Uzme li se u obzir loše vrijeme, te intenzitet prometa za vikend, možemo biti više nego zadovoljni.

Zadovoljstvo rezultatima vježbe izrazio je i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić.

Vrijedno je spomenuti da su odgovornost voditelja vježbe po sektoroma ima Ivica Hrženjak, Branimir Pavlović i Antonio Popijač a u izmještenom Stožeru vježbe bili su i županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, zapovjednik koprivničke Javne vatrogasne postrojbe Marijan Kicivoj i zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice Hrvoje Blažeković.

Foto: Krešimir Juratović.

Slušaj uživo
zatvori