Petak, 26. travnja 2024.

APEL ZA POMOĆ Udruga za terapijsko jahanje ostala bez novca, upitan nastavak rada

Upitno je hoće li djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom s našeg područja i dalje moći koristiti terapijsko jahanje u svojoj rehabilitaciji.

Udruga Osmijeh za provedbu projekta više nema novca i opstojnost projekta ovisi o pomoći koju će prikupiti od humanitarnih priloga.

– Od lipnja ove godine Udruga je ostala bez financijskih sredstava. Ona na koje smo računali putem natječaja na koje smo aplicirali još uvijek nisu stigla, a kako doznajemo nema niti naznaka za skorašnju realizaciju – požalila nam se tajnica Udruge Petra Čolig.

Podsjetimo, s terapijskim jahanjem Udruga je krenula 2016. godine, a u provedbi projekta pomagali su im Udruga Latice i Udruga volontera Podravke Puls. Do kraja svibnja ove godine projekt je bio sufinanciran i od strane Općine Peteranec i od novaca prikupljenih u sklopu humanitarne akcije Darujte osmijeh Laticama.

Objavljuje Osmijeh :-) udruga za terapijsko jahanje19. lipnja 2018

 

No, novca više nema i iako na projektu većinom rade volonteri koji svakodnevno izdvajaju svoje vrijeme ne bi radili s 22 djece, koliko ih je trenutno uključeno u terapiju, i brinu o kobili Cami, bez financijskih sredstava se ne može.

– Ono što nam je najvažnije jest osigurati hranu za kobilu Camu, konja terapeuta. Kobila je živo biće i traži svoje najosnovnije potrebe. To je jedini konj kojeg Udruga trenutno ima. Kupili su nam ga Podravkini volonteri i oni nam pomažu s hranjenjem, a moram zahvaliti i Ergeli Galop u Peterancu gdje je kobila smještena jer nemamo nikakve naknade za korištenje prostora. Zbog financijske nesigurnosti nismo se ni usudili krenuti u nabavku drugog konji mada nam je i više nego potreban – upoznala nas je s problemom tajnica Udruge.

Naravno, uz to treba plaćati voditelja terapijskog jahanja. Osim što vodi terapije, voditelj radi sa samim konjem – priprema ga i trenira i to je, kaže Čolig, posao koji se radi sedam dana u tjednu.

Za sve to mjesečno im treba minimalno šest tisuća kuna. Iz Udruge mole sve koji su u mogućnosti da im pomognu. Nastavak projekta i rad Udruge Osmijeh-terapijsko jahanje možete spodržati donacijom na IBAN HR6924840081107661701 Raiffeisenbank Austria d.d.

zatvori