Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

ZONA ISPADANJA Tko će ‘spasiti živu glavu’ u Prvoj ligi? Panonija, Prekodravac, Mladost i Drava u velikoj borbi

Velikoj borbi za opstanak svjedočimo u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Panonija, Prekodravac, Mladost i Drava u velikoj su borbi za ‘spas žive glave’. Četiri momčadi na dnu ljestvice dijele tek tri boda.

U trenutno najtežoj situaciji je momčad iz Peteranca koja ima 18 bodova na svom kontu. Također, valja istaknuti da Panonija ima i utakmicu manje u odnosu na konkurente. Peterančani će već sutra igrati protiv Miklinovca, a do kraja sezone čekaju ih dvoboji protiv Tomislav-Radnika u Peterancu i protiv Mladosti u Molvama.

Prekodravac ima samo bod više od Panonije, a do kraja sezone ima sve samo ne lagan raspored. Prvo će igrati s drnjanskim Tomislavom u Ždali, a onda i s Osvitom u Đelekovcu.

Molvarska Mladost uvelike si je zakomplicirala život prošlotjednim porazom od Prekodravca na svom travnjaku. S 20 osvojenih bodova i Molvarcima je panika, pogotovo kada se zna da za vikend gostuju u Ferdinandovcu gdje će teško do bodova. U posljednjem kolu u Molve stiže Panonija.

Novigradska Drava također ne može mirno spavati. U Novigradu će u nedjelju gostovati Miklinovec, a za kraj sezone Drava će na gostovanje u Žabno. Svaka prognoza oko ispadanja iz lige uistinu je nezahvalna. Sve ekipe imaju varljiv raspored do kraja sezone i sigurno će se borba za opstanak voditi do zadnjih minuta posljednjeg kola.

ZONA ISPADANJA:

11. DRAVA /NP/ – Novigrad Podravski 24 5 6 13 23 56 -33 21
12. MLADOST-MOLVE – Molve 24 5 5 14 31 49 -18 20
13. PREKODRAVAC – Ždala 24 5 4 15 27 60 -33 19
14. PANONIJA – Peteranec 23 4 6 13 20 59 -39 18

RASPORED DO KRAJA SEZONE:*

DRAVA NP – MIKLINOVEC, Tomislav-Radnik
MLADOST – Ferdinandovac, PANONIJA
PREKODRAVAC – TOMISLAV D, Osvit
PANONIJA – Miklinovec, TOMISLAV-RADNIK, Mladost

* velikim slovima označene su domaće utakmice

zatvori