Petak, 26. travnja 2024.

Učenici Obrtničke škole veoma uspješni na Izložbi inovacija i Državnom natjecanju

Učenici Obrtničke škole Koprivnica nanizali su tijekom svibnja nekoliko uspjeha.

Na nacionalnoj 5. Izložbi inovacija koja se održala 17. i 18. svibnja u Ivanić-Gradu učenik četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo Mario Novačić osvojio je zlatnu plaketu za svoj rad Munobike – pametni bicikl. Učenik je pod vodstvom mentora Miroslava Potroška osmislio i izradio bicikl s automatskim, pametnim mjenjačem koji se aplikacijom spaja na pametni telefon te korisniku pruža osnovne podatke tijekom vožnje.

Pod vodstvom mentorice Dubravke Eršetić učenik četvrtog razreda smjera elektrotehničar Ervin Kukec na Izložbi se predstavio svojim samoodrživim Upravljivim električnim vlakićem s automatskim zaključavanjem te osvojio srebrnu plaketu.

Učenici prvog razreda smjera tehničar za računalstvo Obrtničke škole Koprivnica Ivi Kolarić 9. svibnja ove godine u Europskom domu u Zagrebu dodijeljena je nagrada za osvojeno drugo mjesto na Državnom natjecanju.

Učenica se na Državnom natjecanju ‘Europa u školi’ u kategoriji 1. i 2. razred srednje škole natjecala svojim literarnim radom o temi Europska godina kulturne baštine, a mentorica joj je bila Danijela Vrtiprah.

zatvori