Petak, 26. travnja 2024.

Troje ozlijeđenih jučer na podravsko-prigorskim cestama – dvije vozačice i mladi biciklist

Tri su osobe ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se jučer događale diljem Podravine i Prigorja.

Prva se dogodila oko 7 sati između Đurđevca i Kalinovca i u njoj je lakše ozlijeđena vozačica Citroena koprivničkih registracija rođena 1985. godine.

U trenutku kad je 33-godišnjakinja čekala da vozilo ispred nje skrene, na nju je naletio teretni automobil marke Iveko. Njime je upravljao vozač rođen 1981. godine koji je zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio Citroena.

U Križevcima je oko 10 sati s bicikla pao 14-godišnjak. Dječak se vozio Ulicom Križevčine u smjeru Ulice kralja Petra Krešimira i na dijelu gdje se izvode radovi izgubio je nadzor nad svojim vozilom. Pao je i udario u rubnjak, a težina zadobivenih ozljeda Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj još nije poznata.

Vozačica mopeda ozlijeđena je pak u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 13 sati u Koprivnici.

63-godišnjakinja je vozila Starogradskom u smjeru Trga mladosti i dolaskom do raskrižja Špoljarske i Starogradske prednost joj je oduzeo vozač Audija koprivničkih registracija. Njime je upravljao 42-godišnjak koji je u krvi imao 0,74 promila.

Zbog zadobivenih ozljeda vozačica je prevezena u koprivničku bolnicu. O težini ozljeda ovisi hoće li protiv vozača Audija biti podnesena kaznena ili prekršajna prijava.

zatvori