Subota, 1. lipnja 2024.

TOMISLAV PASARIČEK o izjavama bivših stranačkih kolega: Mađer mi je zabio nož u leđa

“Izašao sam iz HSS-a jer se ne slažem s načinom na koji predsjednik Mladen Mađer vodi stranku.”

Rekao je to Dravi.info na upit o razlazu sa strankom sada nezavisni član Županijske skupštine Tomislav Pasariček. Kad je u pitanju sumnja da je napustio HSS jer mu je predsjednik Mreže obećao posao, ovaj magistar agronomije je rekao:

– Ja imam stalno radno mjesto iz vremena još prije izbora. Nema potrebe da mi se traži novi posao. Imam posao s kojim sam zadovoljan, za koji sam se školovao, kod jednog privatnika koji uopće nije vezan za politiku.

Pasariček je potvrdio da će rad u Županijskoj skupštini nastaviti kao nezavisni. Mandat ne planira vratiti HSS-u jer je nezadovoljan Mađerovim djelovanjem koji, kaže, ne radi za dobrobit stranke i gleda samo svoje interese, no trenutno ne želi konkretnije objasniti svoje tvrdnje.

– Mladen Mađer došao je na poziciju zahvaljujući meni, jer sam mu ja dopelj’o četiri glasa iz svoje općine kad se trebalo rušiti Korena. I onda mi je zabio nož u leđa.

Na upit kako mu je Mađer zabio nož u leđa, Pasariček je pojasnio:

– Načinom na koji vodi stranku. Jednostavno, ne želim više biti član HSS-a. Izašao sam iz stranke i kluba i radit ću u Županijskoj skupštini kao nezavisni kandidat.

I tako će nesuđeni dopredsjednik županijskog HSS-a nastaviti u Županijskoj skupštini djelovati kao nezavisni. Na naš upit kome će se prikloniti, bez razmišljanja je odgovorio:

– Radit ću za dobrobit županije, bez obzira na to o kome se radi. Podržavat ću one koji će dati dobre prijedloge.

A hoće li se nakon odlaska iz HSS-a ponovo politički opredijeliti?

– Mislim da ne. Ovo iskustvo mi je bilo dovoljno. Nakon ovog mandata ću vidjeti hoću li kao nezavisni na kojoj listi dobiti mandat. No to ne znači da sam blizu Mreže – zaključio je Pasariček.

zatvori